Élet-Stílus

Nő a szelektív hulladékgyűjtési kedv

admin
admin

2006. 08. 08. 12:51

Az idei év második negyedévében a partnerei által kibocsátott csomagolóanyag 58 százalékát gyűjtötte vissza és hasznosította az ÖKO-Pannon Kht. A begyűjtött mennyiségen belül 11 százalékra nőtt a lakossági szelektív hulladékgyűjtés részaránya – közölte a társaság.

A legnagyobb hazai koordinációs szervezet az április 1-jétől június 30-ig tartó második üzleti negyedévben mintegy 2000 vállalat hasznosítási kötelezettségéért volt felelős. A kht. a partnerei által kibocsátott 153 ezer tonna csomagolásból 90 ezer tonnányit gyűjtött vissza és hasznosított. Ezen belül ipari begyűjtésből 79 ezer tonna, lakossági gyűjtésből pedig 10 ezer tonna (11 százalék) származott.

„Az ÖKO-Pannon Kht. által koordinált rendszerben ma egy lakos átlagosan 8,72 kilogramm csomagolási hulladékot juttat vissza a körforgásba évente, így reális esély mutatkozik arra, hogy a szelektív hulladékgyűjtés terén 3-4 éven belül már elérjük az Európai Unió átlagát” –mondta Viszkei György, a Kht. ügyvezető igazgatója.

A társaság 52 régió több mint 660 településére kiterjedő rendszerében, 4103 gyűjtősziget segítségével, 4,3 millió lakos gyűjtheti anyaga szerint különválogatva a csomagolási hulladékot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.