Élet-Stílus

Kirúgták Villeneuve-öt

A BMW–Sauber szerződést bontott Jacques Villeneuve-vel, a Forma–1 idei hátralévő futamain a lengyel Robert Kubica szerepel majd a kanadai világbajnok helyén, aki valószínűleg visszavonul.

„A múlt heti egyeztetések során a 35 éves pilóta és az istálló közösen úgy határozott, hogy öt futammal az évad vége előtt felbontja a megállapodást” – olvasható a BMW–Sauber közleményében.

Mario Theissen csapatfőnök egyúttal megköszönte Villeneuve munkáját, hozzájárulását az istálló bemutatkozó szezonjának eredményességéhez: „Jacques jól teljesített, Malajziában megszerezte a csapat első pontjait, azonban Hockenheimben megsérült, ennek tudható be, hogy véget ér a közös munkánk. A jövőre nézve viszont örömteli, hogy Kubica a rendelkezésünkre áll.”

„Rendkívül csalódott vagyok, mivel szerettem volna a következő idényben is ennél az istállónál versenyezni” – mondta ugyanakkor Theissennek némileg ellentmondva Villeneuve, aki a németországi futamon történt kicsúszása során vált harcképtelenné, így nem vállalta a szereplést a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon sem. A Sauber színeiben a német Nick Heidfeld mellett a 21 éves krakkói tehetség, Kubica állhatott rajthoz a Hungaroringen, ő végül hetedikként zárt, bár később – mivel túl könnyű volt az autója – kizárták.

A kanadai pilóta – aki 163 F1-es futamon szerepelt, 11 diadalt aratott, az 1997-es évadban pedig nem talált legyőzőre – valószínűleg visszavonul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik