Élet-Stílus

Alonso helyén Kovalainen?

Ha hinni lehet Flavio Briatorénak, akkor egyre biztosabbnak tűnik, hogy Fisichella és a csapat tesztpilótája ülhet a kék-zöld versenyautóba a következő szezonban. Beindultak a találgatások a többi csapatnál is.

Heikki Kovalainennek vannak jelenleg a legjobb esélyei, hogy a 2007-es idényre a McLarenhez igazolt Fernando Alonso helyét megörökli a Renault csapatánál. „Ha nem tudjuk Kimi Räikkönent megszerezni, akkor is bizakodva várjuk a következő szezont” – nyilatkozta a csapatfőnök a Gazzetta dello Sportnak. „Kovalainen egy rendkívülien tehetséges fiatal pilóta, akivel már több mint 20 ezer kilométert teszteltünk” – mondta Briatore.

Webber már nem téma

Néhány hete még Mark Webbert is a lehetséges jelöltek között emlegették, de Briatore szerint az ausztrál már elkelt. „Webber egy másik csapatnál folytatja – mondta a Renault csapatfőnöke, aki mellesleg a pilóta menedzsere. – Nem árulhatom el, hogy hova szerződött, de hétfőn talán erre is fény fog derülni.”

A pletykák szerint Webber a Red Bullhoz, Coulthard mellé kerülhet. Szombaton a várakozásoknak megfelelően a csapat eső embere, Dietrich Mateschitz megerősítette, hogy rövid időn belül szerződést kötnek a skót pilótával.

Beindul a népvándorlás?

A boxutcában természetesen már javában elkezdődtek a találgatások, hogy a következő szezonban kik lesznek azok a versenyzők, akik a pontokért küzdhetnek. A Sport1 röviden áttekintette a jelenlegi helyzetet.

Ferrari
Biztos helye egyelőre senkinek nincsen, a jelöltek: Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa.

Renault
Giancarlo Fisichella marad, a másik helyre Heikki Kovalainen és Kimi Räikkönen esélyes.

McLaren–Mercedes
Fernando Alonsóé az egyik hely, a jelöltek listája pedig igen hosszú: Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Pedro de la Rosa, Gary Paffett és Mark Webber.

Toyota, Williams és Honda
Ezeknél a csapatoknál már minden eldőlt: Ralf Schumacher, Jarno Trulli (Toyota), Nico Rosberg, Alexander Wurz (Williams), Jenson Button és Rubens Barrichello (Honda).

BMW–Sauber
Nick Heidfeld marad, a további jelöltek: Jacques Villeneuve, Robert Kubica.

Red Bull Racing
David Coulthardé az egyik hely, a másikra Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Mark Webber, Heikki Kovalainen, Felipe Massa pályázik.

MidlandF1
A kis csapatnál még semmi sem biztos. F1-szereplésben reménykedik Tiago Monteiro, Christijan Albers, Adrian Sutil és Markus Winkelhock.

Scuderia Toro Rosso
A helyzet itt is hasonló, még nem dőlt el, ki ülhet volán mögé 2007-ben. A jelöltek: Scott Speed, Vitantonio Liuzzi, Neel Jani.

Super Aguri
A japán csapatnál Takuma Sato helye tűnik biztosnak, a másodikra a pletykák szerint Sakon Yamamoto, Christijan Albers, Nelson Piquet jr és Anthony Davidson pályázhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik