Élet-Stílus

Schumacher még nem döntött

Willi Weber, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher menedzsere kijelentette, ellentétben a La Gazzetta dello Sport szerdai számában megjelentekkel, a Ferrari Forma-1-es pilótája még korántsem döntötte el, hogy az idény végén visszavonul.

A sportnapilap azt írta, hogy Schumacher mindent alaposan átgondolt és “nehéz szívvel” ugyan, de meghozta a visszavonulásáról szóló döntését. “Michael még semmiféle döntést nem hozott” – szögezte le a Bildnek adott nyilatkozatában Weber.

“Aki ismeri őt, pontosan tudja, ha egyszer azt mondta, hogy Monza, akkor az valóban Monzát jelent” – állította Weber. A Ferrari-istálló elöljárói és Schumacher már korábban bejelentették, hogy az Olasz Nagydíj idején (szeptember 10., Monza), hozzák nyilvánosságra, kik lesznek a csapat pilótái 2007-ben.

Mindezzel egybecseng, hogy a német világklasszis a Puskás Ferenc Stadionban szerda este rendezett jótékonysági gála után azt mondta: “Ha jövőre is lesz futballmeccs, újra itt leszek!”

De la Rosa: a stratégia dönt

Pedro de La Rosa, a McLaren-Mercedes spanyol pilótája úgy véli, hogy a Hungaroring “nagyon lassú” pálya, ezért a vasárnapi Magyar Nagydíjon elsősorban a stratégia dönt majd a végső helyezésekről. “Olyan mint Monte-Carlo, csak éppen sokkal biztonságosabb” – fogalmazott az ibériai versenyző, aki Juan Pablo Montoya távozása-menesztése után a július 16- Francia Nagydíjon vette át a stafétabotot a kolumbiai pilótától.

“A Hungaroringen nagyon nehéz, szinte lehetetlen előzni, így azután kulcsszerepe lesz annak, hogy, ki milyen eredményt ér el az időmérő edzésen, illetve sikeres stratégiát tud-e kialakítani a viadalra. Mindezzel együtt nekem tetszik a magyar pálya” – szögezte le a spanyol versenyző. De la Rosa a francia GP-n a hetedik lett, vasárnap Hockenheimben műszaki hiba miatt az első körben kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik