Élet-Stílus

Mobilposta után könyvtárbusz megy a kistelepülésekre

Speciálisan felszerelt könyvtárbusz közlekedik majd harmincöt olyan dél-baranyai kistelepülés között, ahol nyilvános könyvtár nem működik.

A jármű rendszeresen megáll az érintett falvak kijelölt buszmegállóiban. Ott az érdeklődők felszállhatnak rá, könyveket kölcsönözhetnek, újságokat olvashatnak, használhatják az internetet, fénymásolhatnak, sőt, számukra nehezen hozzáférhető, hivatalos ügyek intézéséhez szükséges nyomtatványokat is kaphatnak – mondta el az MTI-nek Tasnádi Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az ötmillió forintos önerőhöz folyósított negyvenötmillió forintos támogatást tizenöt év alatt kell törleszteni, a másik felét és a hitelre jutó kamatot a tárca finanszírozza. Akárcsak Győr megye esetén, amely e célra hasonló összeget nyert a tárcától.

Tasnádi Péter szólt arról, hogy a szolgáltatás beindításához közbeszerzési eljárásokat folytatnak le a szerződések elkészítése, az autóbusz beszerzése, átalakítása és berendezése érdekében.

Szerettük volna, ha a busz már idén ősszel járja a falvakat, de a bürokratikus eljárások miatt erre csak 2007-től lesz lehetőség – jegyezte meg az alelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik