Élet-Stílus

Kiütötte a macedón bajnok a Debrecent

A DVSC–TEVA a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján 4 : 1-es vereséget szenvedett a macedón Rabotnicki Skopje otthonában, és elbúcsúzott a kupasorozattól. A Rabotnicki a debreceni 1 : 1 után 5 : 2-es összesítéssel jutott tovább.

Aktívabban kezdtek a debreceniek, az első negyedórában irányították a játékot, és a 19. percben a vezetést is megszerezték. Bodanovic beadása után Sidibe 6 méterről a hálóba fejelte a labdát (0 : 1). A hazaiak azonban két perc múlva Nedzipi bombagóljával (1 : 1) egyenlítettek, és ettől kezdve az ő akaratuk érvényesült. A 35. percben Pejcic lépett ki a magyar védők közül, és a kapujából kifutó Csernyánszki mellett a kapuba továbbította a labdát (2 : 1). Öt perccel később újabb gólt kapott a Debrecen: Trajcov ugrott ki a lesre játszó védők között, és nem hagyta ki a ziccert (3 : 1).

Óriási fölénybe került a macedón csapat, két góljuk mellett további veszélyes helyzeteket dolgoztak ki, ráadásul Halmosi a 42. percben megkapta a második sárgáját, és kiállította a játékvezető, ezzel gyakorlatilag 45 perc után kilátástalan helyzetbe került a magyar bajnok.

A második játékrészben tíz perc alatt a maradék reményét is elveszítette a magyar gárda, előbb Sidibe kiállítása, majd Carlos gólja megpecsételte a sorsukat (4 : 1). A hátralévő időben a macedónok magabiztosan megőrizték előnyüket.

Supka Attila, a debreceniek vezetőedzője az MTI-nek azt mondta, hogy álomszerű kezdés után rémálom lett a mérkőzés befejezése: „Úgy indult a találkozó, ahogy terveztük, a vezetés után szerettük volna lassítani a játékot, az viszont nem szerepelt a terveink között, hogy azonnal egyenlít az elenfél” – mondta a szakember. „Ez volt a fordulópont, teljesen megzavart minket ez a gól, utána ugyanazokat a hibákat követtük el, mint Debrecenben, nem szűkítettük le megfelelően a területeket. Ehhez jött Halmosi jogos kiállítása, a játékos sajnos nagyon fegyelmezetlen volt. Ugyanakkor Sidibe szabályosan, becsúszva szerelt, az eset pont a kispadunk előtt történt, ő egyáltalán nem érdemelt piros lapot. Kettős emberhátrányban már nem volt esélyünk talpra állni, borzasztóan sajnáljuk, hogy így alakult.”

Rabotnicki Skopje (macedón) – DVSC–TEVA 4 : 1 (3 : 1)
Skopje, 8000 néző
Bíró: Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Nedzipi (21.), Pejcic (35.), Trajcov (41.), Carlos (55.), illetve Sidibe (19.). Kiállítva: Halmosi (42.), Sidibe (49.). Sárga lap: Jeremic (26.), illetve Bernáth (17.), Halmosi (23., 42.), Dzsudzsák (45.)

Skopje: Pacovski – Karcev, Weiss, Jovanovski, Jeremic (Lazarovski, 70.) – Trajcov, Ignatov (Stojanov,72.), Nedzipi, Carlos – Stankovski (Velkovski, 60.), Pejcic

DVSC: Csernyánszki – Bernáth, Éger, Komlósi, Halmosi – Dombi, Vukmir (Virág, 80.), Sándor T. (Kiss Z., a szünetben), Dzsudzsák – Bogdanovic (Szatmári, a szünetben), Sidibe

További eredmények:
Rabotnicki Skopje (macedón) – DVSC-TEVA 4-1 (3-1) tj: Rabotnicki Skopje 5-2-vel
Szpartak Moszkva (orosz)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-0 tj: Szpartak Moszkva 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal
Dinamo Kijev (ukrán)-Metalurgs Liepaja (lett) 4-0 (1-0) tj: Dinamo Kijev 8-1-es összesítéssel
Sioni Bolnisi (grúz)-Levszki Szófia (bolgár) 0-2 (0-1) tj: Levszki 4-0-val
Red Bull Salzburg (osztrák)-FC Zürich (svájci) 2-0 (1-0) tj: Salzburg, 3-2-vel
MFK Ruzomberok (szlovák)-Djurgarden (svéd) 3-1 (2-0) tj: MFK Ruzomberok, 3-2-vel
Legia Warszava (lengyel)-FH Hafnarfjördur (izlandi) 2-0 (1-0) tj: Legia Warszawa 3-0-val Siroki Brijeg (bosnyák)-Hearts (skót) 0-0 tj: Hearts, 3-0-val
Crvena zvezda (szerb)-Cork City (ír) 3-0 (2-0) tj: Crvena Zvezda 4-0-val
Valerenga (norvég)-FK Mlada Boleslav (cseh) 2-2 (0-1) tj: Boleslav 5-3-mal
Myllykosken Pallo (finn)-FC Köbenhavn (dán) 2-2 (1-1) tj: FC Köbenhavn 4-2-vel
Steaua Bucuresti (román)-NK Gorica (szlovén) 3-0 (1-0) tj: Steaua Bucuresti 5-0-val
Dinamo Zagreb (horvát)-Ekranas (litván) 5-2 (1-0) tj: Dinamo Zagreb 9-3-mal
Kedden játszották: B36 Torshavn (feröer-szigeteki)-Fenerbahce (török) 0-5 tj: Fenerbahce 9-0-val

Ajánlott videó

Olvasói sztorik