Élet-Stílus

Paks: 104 százalékon a 4-es blokk

admin
admin

2006. 08. 02. 12:34

Az éves főjavítás befejeztével a paksi atomerőmű 4. blokkján végrehajtották a teljesítménynövelést, a blokk jelenleg 104 százalékon üzemel – közölte az erőmű kommunikációs vezetője.

A paksi atomerőmű teljesítménynövelő programja alapján a 4. blokk birtokában van a 100 százalékon felüli terhelésre vonatkozó engedélynek, ezért az éves főjavítást követően a visszaindítás után, augusztus 31-én megkezdődött az úgynevezett felterhelés percenként 1 megawattos sebességgel, és a délelőtti órákban a blokk elérte a kitűzött 104 százalékos teljesítményt – közölte Mittler István.

A blokk visszaindításakor a százszázalékos teljesítményszinten megtörténtek az előírt mérések, ellenőrzések és próbák. A kapott eredményeket előbb a társaságon belül, majd külső szakértővel kiértékelték. Ezt követően a jegyzőkönyveket átadták az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatóságának, így született meg a döntés a 104 százalékos teljesítményre történő felterhelésről.

Mittler István elmondta: a következő hetekben ismételt ellenőrzéseket, próbákat, méréseket végeznek, és a várhatóan hasonló pozitív eredmények tükrében a 4. blokk ez év szeptember végére elérheti a 108 százalékos, minimum 500 megawattos villamos teljesítményt.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ismét tüntetnek Budapesten

A harmadik napon is tele a Kossuth tér

Élő videó: Ismét tüntetnek Budapesten