Élet-Stílus

Bestsellerírók könyörögnek Harry Potter életéért

John Irving és Stephen King nem akarja, hogy Harry Potter Sherlock Holmes sorsára jusson, és a varázslóinas élete megkíméléséért esedeztek J.K. Rowlinghoz kedden hármójuk közös New York-i sajtóértekezletén, de a regénysorozata utolsó, hetedik kötetének befejezése előtt álló brit írónő nem ígért semmit.

“Izgulok Harryért” – mondta Irving a sajtókonferencián, amely után a szerzők jótékonysági felolvasást tartottak a Radio City Music Hall szórakoztatóközpontban. A “Garp szerint a világ” és egy sor más sikerkönyv írója hozzátette: olyan, mintha Kinggel egy szurkolócsapatot alakított volna Rowlingnak, miután ő nemrég elárulta, hogy a Harry Potter befejező részében két szereplő meghal. King – aki 1974-ben Carrie című thrillerével vált híressé – azt mondta: mindazonáltal bízik abban, hogy Rowling igazságos lesz főszereplőjéhez.

“Nem akarom, hogy (Harry) a Reichenbach-vízeséshez menjen meghalni” – jelentette ki King, utalva Arthur Conan Doyle kísérletére, amelyben az angol detektívregény-író a svájci zuhatagnál akart véget vetni főszereplője, Sherlock Holmes életének. Conan Doyle az olvasók nyomására végül is feltámasztotta Holmest, mert egy későbbi történetben kiderült, hogy a nyomozó túlélte a zuhanást.

Rowling, akinek Harry Potter könyvei a kiadó szerint 300 millió példányban keltek el a világon, beszámolt arról, hogy már javában írja a hetedik részt. “Olyan végkifejleten dolgozunk, amilyet mindig is terveztem, de közben meghalt néhány szereplő, akiről pedig azt gondoltam, hogy életben marad, és van egy, akinek halála elhalasztódott” – mondta, de a szereplők sorsáról nem volt hajlandó többet mondani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik