Élet-Stílus

FTC: heteken belül dönthet a bíróság

Petró László, az FTC Zrt. jogi képviselője szerint a bíróság heteken belül meghozhatja elsőfokú döntését a ferencvárosi labdarúgócsapat élvonalból történt kizárása kapcsán benyújtott jogorvoslati kérelem ügyében.

Erősödhet a Fradi

Minden jel arra mutat, hogy a csapat játékosállománya nem gyengül. Leandro leigazolt ugyan a Debrecenhez, de jön vagy jöhet Tököli Attila, Dragóner Attila és Deme Imre, és a hírek szerint a nagy csapat keretébe került az ifjabb Nyilasi Tibor és az ifjabb Ebedli Zoltán is. Kérdéses még a külföldre készülő Takács Ákos és Jovánczai Zoltán helyzete – írja a Magyar Hírlap.

“A nyári ítélkezési szünet nem befolyásolja a vizsgálat gyorsaságát, mert sürgősségi eljárást kértünk, és bár még nem bírálták el ezt a kérelmünket, úgy gondolom, tekintettel az ügy súlyára, komoly esélyünk van arra, hogy pár héten belül megszületik az elsőfokú határozat – mondta Petró az MTI-nek. – Az ügyészség is megkapta tőlünk a vizsgálat lefolytatásához szükséges dokumentumokat, az UEFA-hoz a hivatalos angol nyelvű fordítás elkészítése után, várhatóan ezen a héten küldjük el beadványunkat.”

Petró elmondta, a bíróságtól azt kérik a zöld-fehérek, hogy a május 31. után született elnökségi döntéseket és licencbizottsági határozatokat helyezze hatályon kívül, ez ugyanis azt jelentené, hogy a Ferencvárosnak feltételekkel ugyan, de érvényes élvonalbeli rajtengedélye van.

“Véleményünk szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több nyilvánvaló szabálytalanságot is elkövetett a licenceljárás során, ráadásul az MLSZ alapszabálya sem egyértelmű. Megtalálható benne, hogy kizárólag a közgyűlés dönthet egy bizottság tagjainak a visszahívásáról, ugyanakkor az a paragrafus is szerepel benne, mely szerint csak az elnökség hívhat vissza egy testületet. Nyilvánvaló, hogy a két rendelkezés egyszerre nem lehet érvényben. Ettől kezdve valamennyi, az ügyben hozott elnökségi döntés jogszerűsége megkérdőjelezhető.”

Mi lesz ha az FTC-nek van igaza?

Az ügyészséghez eljuttatott tiltakozásban a Ferencváros azt kéri: az MLSZ törvényességi felügyeleti szerveként vizsgálja ki, hogy a licenceljárás során minden a hatályos jogszabályok betartásával történt-e.

A távirati irodának arra a kérdésére Petró nem tudott válaszolni, hogy mi történik akkor, ha hónapok múlva kiderül, a Ferencvárosnak van igaza és élvonalbeli licencet kell kapnia. “Ezt nem tudom, ha idáig jutunk, akkor a helyzetet az MLSZ-nek kell megoldania.”

A licencadó bizottság másodfokon jogerősen május 31-én a Ferencvárosnak feltételekkel adott licencet, amit, ugyanez a testület július 10-én hatályon kívül helyezett, majd 17-én ismét megadta a zöld-fehéreknek a rajtengedélyt. Az MLSZ elnöksége július 19-én visszahívta a másodfokú bizottságot, és hatályon kívül helyezte azt a döntést, mely szerint a Ferencváros szerepelhet az élvonalban. Július 21-én megalakult az új fellebbviteli licencadó testület, amely négy nappal később kizárta az első osztályból a Ferencvárost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik