Élet-Stílus

Vereséggel kezdett az Újpest

A tavalyi ezüstérmes a nemzetközi kupakudarc után diósgyőri vereséggel kezdett. A szurkolók az őket szállító buszokon vezették le a dühüket. A másik vasárnapi meccsen a Sopron simán kikapott Tatabányán.

Ritkán látható alacsony színvonalú, lagymatag játékot hozott az első 45 perc Diósgyőrben. A hazaiak egyszer sem veszélyeztették az újpesti kaput, jobbára unalmas mezőnyjáték folyt a pályán.

A második félidőben a diósgyőriek nagyobb sebességre kapcsoltak és egy kifejezetten látványos fejesgóllal vezetést szereztek: Sipeki végzett el szabadrúgást balról, az újpesti térfél közepéről, magasan ívelt az újpesti kapu előterébe, ahol Farkas fejjel, 8 m-ről megcsúsztatta a labdát, amely a bal sarokban kötött ki (1-0). Meglepő volt, hogy a nemzetközi porondtól a héten elbúcsúzott újpestiek mennyire enervált és vérszegény játékkal rukkoltak elő, képtelenek voltak helyzetet kialakítani és így a hazai alakulat teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Diósgyőri VTK-Újpest 1-0 (0-0)
Diósgyőr, 8000 néző
Bíró: Kassai
Gól: Farkas V. (58.)
Sárga lap: Farkas V. (23.), illetve Tisza (40.), Tóth B. (48.), Hullám (73.)

Szétverték az Újpest-szurkolók Miskolcon azt a buszt, amelyik éppen őket szállította volna – közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel. A vasárnapi Diósgyőri VTK-Újpest labdarúgó-mérkőzés rendbontás nélkül lezajlott, a meccs után az Újpest szurkolókat három busz várta. Az egyik busz berendezését felszállás után szinte teljesen szétverték – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette, a buszon tartózkodó rongálókat a rendőrség előállította.

Az MTI-nek egy helyszínen tartózkodó újpesti drukker viszont úgy nyilatkozott, hogy két csuklós busszal szállították őket, s mindkettőnek több ablakát kirúgták a feldühödött fanatikusok. Elmondása szerint ezt követően mindkét buszt a rendőrségre vitték a szurkolókkal együtt, akiknek felvették az adataikat. Volt olyan, akit azért állítottak elő, mert körözés alatt állt. Állítása alapján akiket nem állítottak elő, kiviszik a pályaudvarra, ahonnan egy éjszakai vonattal szállítják haza őket.


A Sopron simán kikapott Tatabányán

Az FC Sopron kétgólos vereséget szenvedett Tatabányán a labdarúgó Borsodi Liga nyitófordulójában. Az első félidőben a Tatabánya többet birtokolta a labdát, a kapura is veszélyesebb volt, de a Sopron némi szerencsével ezt a 45 percet megúszta kapott gól nélkül.

A Tatabánya óriási lendülettel kezdte a második félidőt és a 71. percben meg is szerezte a megérdemelt vezetést: Hajdú a balszélről pontosan ívelt a hosszú oldalra és a jókor érkező Márkus három lépésről a kapu közepébe bombázott (1-0). Tíz perccel később Hajdú bal oldali partdobását Kouemaha a 16-oson belül fejjel megcsúsztatta, Márkus kirobbant a védők közül és 5 m-ről középen a léc alá fejelt (2-0). A 84. percben aztán megfogyatkoztak a vendégek, miután Homei szándékosan felrúgta a soproni 16-os előterében Hajdút és ezért Fábián azonnal piros lapot mutatott fel neki.

FC Tatabánya-FC Sopron 2-0 (0-0)
Tatabánya, 3000 néző
Bíró: Fábián
Gólok: Márkus (71., 81.)Piros lap: Homei (84.)
Sárga lap: Filó (22.), Jezdimirovic (32.), illetve Feczesin (52.), Sira (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik