Élet-Stílus

Második aranyát nyerte Iscsenko

Orosz diadal született a szinkronúszók kombinációs számában a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon, a magyarok a tizedik helyen végeztek.

A győztes csapat – amelyben a 20 éves Natalja Iscsenko már második aranyérmének örülhetett – a címvédő spanyolokat és az olaszokat utasította maga mögé.

Az Acsay Csilla, Aranyossy Zsófia, Árkovics Petra, Boros Edit, Győri Júlia, Hidasi Kata, Kárpáti Bernadett, Kiss Júlia, Ökrös Anna, Radványi Dóra, Stumpf Kata összeállítású magyar együttes 10-edikként zárt.

A magyar csapat a nemzetközileg combónak nevezett műfajban felettébb tetszetőset alakított: a – nyilván nem véletlenül – Hungária zenekar slágereinek egyvelegére előadott eredeti “vízi magyarockkal” majdhogynem folyamatos tapsra ragadtatta a mintegy 4 ezer (!) nézőt, a vendéglátók mellett jóval kevésbé elfogult zsűrinél viszont csak a 10. pozíciót érték el.

Eredmény (szinkronúszás, kombináció):
1 Oroszország 97,900 pont
2. Spanyolország 95,900
3. Olaszország 93,500
…10. Magyarország 83,000

Rendbe hozták az almádi pályát

A szombati vihar jócskán megrongálta Balatonalmádiban a nyíltvízi úszó Európa-bajnokság eredetileg kijelölt pályáját, amelyet vasárnap reggel mintegy félszázan építették újjá 4-5 órás munkával.

A fáradozásnak köszönhetően 10 órakor menetrend szerint elrajtolt az utolsó szám, a nők 25 km-es versenye.

Madarász Zoltán, a balatoni események hajózási és életbiztonsági igazgatója arról tájékoztatta a szervezőbizottságot, hogy 1-es, tehát a legalacsonyabb fokozatú viharjelzés van csak érvényben, bár délutánra újabb zápor várható.

A leghosszabb táv teljesítése közben minden versenyzőt külön hajó kísér, gondoskodva a főszereplők biztonságáról. A célba érkezés valószínű időpontja 15-16 óra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik