Élet-Stílus

Borsodi Liga: győzelemmel kezdett a címvédő

Nem kis szerencsével tartott otthon a három pontot a címvédő a Borsodi Liga első fordulójában, az MTK Hrepka mesterhármasával lépett át a REAC-on, a Fradi helyén szereplő Vasas is nyerni tudott, akárcsak a Győr.

Tíz emberrel nyert a Vasas Kaposváron

A 31. perctől tíz emberrel játszó Vasas egy góllal nyert a Kaposvár otthonában a labdarúgó Borsodi Liga első fordulójában.

Nehezen lendültek játékba a csapatok. A kaposváriak akkor vették át az irányítást, amikor a vendéggárda 10 főre fogyatkozott. A hazaiak sorra dolgozták ki helyzeteiket, amelyek azonban egytől egyig kimaradtak. A térfélcsere után is a kaposváriak játszottak mezőnyfölényben, a győzelmet azonban a lelkesen és szervezetten játszó fővárosiak szerezték meg. A Ferencváros helyére három napja az élvonalba besorolt Vasas 60 percig játszott emberhátrányban. A piros-kékek történetük során először nyertek bajnoki mérkőzést a Rákóczi otthonában.

Kaposvári Rákóczi-Vasas 0-1 (0-0)
Kaposvár, 2000 néző
Bíró: Mészáros I.
Gólok: Tóth A. (60.)
Piros lap: Mogyoróssy (31.)
Sárga lap: Szakály P. (3.), Vasiljevic (46.), Andruskó (69.), Kozmér (90.), illetve Mogyoróssy (25., 31.), Németh N. (28.), Pandur (67.), Németh G. (85.), Lázok (92.)

Magabiztos MTK-győzelem

Az MTK Budapest a labdarúgó Borsodi Liga első fordulójában a három gólt szerző Hrepka Ádám főszereplésével könnyedén győzte le a REAC együttesét.

A mérkőzésen a kezdőrúgást a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt, egykori MTK-játékos, Zavadszky Gábor fiai végezték el.


Borsodi Liga: győzelemmel kezdett a címvédő 1

Sidibe lõtte a Debrecen elsõ gólját (MTI)

Mindkét csapat rendkívül sok hibával játszott, a csúszós füvön sokszor a labda lekezelése is megoldhatatlan feladatot jelentett a játékosok számára. A kezdeti kényelmes tempó az első játékrész második felében tovább csökkent, a hazaiak helyzeteik alapján már 45 perc elteltével három-négy góllal vezethettek volna.

A második félidőt lendületesen és agresszíven kezdték a vendégek, az első percekben be is szorították a hazaiakat, utána a vendéglátók visszavették az irányítást és magabiztos győzelmet arattak.

MTK Budapest-REAC 4-0 (2-0)
Hidegkuti Stadion, 1000 néző
Bíró: Szabó Zs. gól: Hrepka (10., 40., 68.), Rodenücher (60.)
Sárga lap: Kanta (63.), illetve Horváth G. (51.), Pusztai (59.), Polonkai (81.)

Győzelemmel kezdett a bajnok

A 11-est hibázó Pécs elleni 2-1-es győzelemmel kezdte a labdarúgó Borsodi Liga 2006/07-es szezonját a címvédő Debrecen. A szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzéshez képest tíz új kezdőjátékossal felálló hazai gárda a gyors vezetést követően kissé visszaállt, ami megbosszulta magát, mert az egyre lelkesebbé váló vendégek 5 perccel a játékrész vége előtt kiegyenlítettek.

A második félidő sokkal aktívabb játékot hozott. A többet veszélyeztető debreceni csapat sikere megérdemeltnek tekinthető még akkor is, ha a pécsiek büntetőt hibáztak.

DVSC-TEVA – PMFC-Pécs Plaza 2-1 (1-1)
Debrecen, 6000 néző
Bíró: Török
Gólok: Sidibe (9.), Kiss Z. (47.), illetve Pest (40.)
Sárga lap: Balogh Z. (32.), Szatmári Cs. (63.), illetve Lantos (68.)

Kétgólos győri siker

A házigazda Győri ETO FC kétgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd felett a labdarúgó Borsodi Liga 1. fordulójában.
A rendkívüli időjárás, szakadó eső, villámlás miatt Bede Ferenc játékvezető 45 perccel elhalasztotta a mérkőzés kezdetét.

A tócsákkal tarkított, felázott pályán nem alakult ki folyamatos játék, mindkét kapu előtt kevés helyzet adódott. A második félidő végig küzdelmes játékot hozott. A taktikusan játszó ETO jó kontratámadások után szerzett gólokkal megérdemelten győzött

Győri ETO FC-Budapest Honvéd 2-0 (0-0)
Győr, 2000 néző
Bíró: Bede
Gólok: Müller (60.), Bajzát (84.)
Sárga lap: Kovács (32.), Vincze O. (78.), Tóth P. (79.), Ja:kl (90.), illetve Dobos (38.), Benjamin (50.), Csobánki (62.), Budovinszky (75.)

Az első forduló zárómeccsét, az FC Fehérvár-ZTE FC találkozót hétfőn 20 órakor kezdik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik