Élet-Stílus

Räikkönen az élen Németországban

Hiába fogadkoztak, sehol nem voltak a Renaultok a Német Nagydíj időmérő edzésén, miközben a Ferrarik hozták az utóbbi két versenyen mutatott jó formájukat. Ám nem a vörösök voltak a leggyorsabbak Hockenheimben, hanem Kimi Räikkönen.

Úgy tűnik bejött a McLaren új taktikája, amit múlt héten a Mercedes vezetője, Norbert Haug bejelentett: a korábbi futamokkal szemben ezúttal könnyű autóval vágnak neki majd a versenynek. Ennek már az időmérőn láthatóak voltak a jelei, hiszen Kimi Räikkönen végig gyors volt. Aztán bár az utolsó gyors körében kicsúszott a sóderágyba, nem tudták megverni ellenfelei hiszen már előtte megfutotta a leggyorsabb kört.

Kimi Räikkönen idén most először indulhat majd az első rajtkockából, összességében pedig ez a kilencedik pole pozíciója. A finn pilóta mögé a Ferrarik sorakoztak föl, Michael Schumacher lett a második, míg Felipe Massa a harmadik. Bár nem nyertek, elégedettek lehetnek az olasz csapatnál, hiszen a Renault csapat messzire lemaradt tőlük. Giancarlo Fisichella ötödik, Fernando Alonso pedig csak hetedikként végzett.

Lassúságuk nem feltétlenül a gumiknak köszönhető, hiszen a McLaren is Michelin gumikkal versenyez. Mindazonáltal úgy hírlik, hogy a wokingi csapat hátsó futóműve finomabban bánik a gumikkal, így azok sokkal jobban bírják a terhelést, mint a Renaultnál.

Persze a futam is tartogat még izgalmakat, miután látva az időmérő utolsó részét, Räikkönen vélhetően könnyebb autóval indul majd, mint a Ferrarik. Jól szerepeltek a Hondák is, pedig ezúttal a Toyotától volt várható jobb eredmény.

Két baleset is történt az időmérő edzésen, előbb Scott Speed csapta falhoz autóját, majd Ralf Schumacher és Pedro de la Rosa koccantak össze. A Toro Rosso rommá tört, a mclarenes megúszta jobb hátsó defekttel, de a Toyotán ki kellet cserélni a bal első futómű egy részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik