Élet-Stílus

Lezuhant egy sárkányrepülő Kapolcson

Lezuhant egy sárkányrepülő szombaton délután Kapolcs légterében; a vezető és utasa is életét vesztette - közölte a rendőrség.

Péter Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a sárkányrepülő vezetője 36 éves balatonfenyvesi lakos, utasa egy 20 éves budapesti fiatalember volt. A sárkányrepülővel már 10 perce a levegőben voltak, amikor lezuhantak egy erdős tisztásra, s mindketten életüket vesztették. A szóvivő közlése szerint a sárkányrepülő engedéllyel rendelkezett a sétarepültetés végzéséhez.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy sétarepülés közben, eddig ismeretlen okokból zuhant le a motoros sárkányrepülő a falun kívül. A rendőrség a vizsgálatot megkezdte.

Kapolcson és öt környező településen pénteken kezdődött a Művészetek Völgye fesztivál, ahová több százezer embert várnak a szervezők.

Naszály György, a Művészetek Völgye sajtófőnöke közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a sárkányrepülés nem képezte részét a Művészetek Völgye hivatalos programjának, tudomásuk szerint egy szakhatósági engedélyekkel rendelkező magánvállalkozás indította útjára a gépeket. A vállalkozás nem a fesztivál hivatalos területén, hanem magánterületen működött Kapolcs és Taliándörögd között.

A Művészetek Völgye szervezői részvétüket fejezik ki a gyászoló hozzátartozóknak.

A fesztivál programja a sajnálatos baleset ellenére folytatódik – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik