Élet-Stílus

Újabb útfelújítások kezdődnek

A Podmaniczky Program keretében újabb útfelújítási munkálatok kezdődnek a hétvégén és a jövő hét elején - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint vasárnap reggel a Szentendrei út folytatásaként közismert Rákóczi utca – Batthyány utca felújítása kezdődik meg egészen a város határáig. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2006. augusztus 30.

A munkálatok az útburkolat marásával indulnak, majd elbontják a régi szegélyt. Az útra két réteg új aszfaltszőnyeget terítenek és a padkát is rendezik. Ahogy minden útfelújításnál, ezeken a helyszíneken is akadálymentesítik a járdákat, így a mozgásukban korlátozottak is biztonságosan kelhetnek majd át az úton.

A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett végzik, a közlekedőket szakaszos sávlezárások zavarhatják. A kivitelezés teljes időtartama alatt 30 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben. A munkálatok bizonyos fázisait a kivitelező éjszaka fogja végezni.

Hétfőn kezdődik a Lajos utca felújítása. A munkálatokat a Kolossy tér és a Nagyszombat utca között végzik. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2006. augusztus 30.

Szintén hétfőn kezdődik a Petneházy utca felújítása a szegélyek bontásával és az útburkolat marásával. A munkálatokat a Lomb utca és a Béke utca között végzik. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2006. augusztus 15.

Szombaton indult el a Knézich utca felújítása a burkolat eltávolításával. A marást követően új aszfalt kerül az útalapra, illetve újjáépítik a szegélyeket. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2006. augusztus 10.

A munkálatok ideje alatt minden helyszínen 30 kilométer/órás sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik