Élet-Stílus

UEFA-kupa: továbbjutott a Fehérvár

Az FC Fehérvár labdarúgócsapata bejutott az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójába, miután az első kvalifikációs kör visszavágóján, idegenben 2-1-es vereséget szenvedett a kazah Kairat Almatitól, de 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góljának köszönhetően megnyerte a párharcot.

Kiegyenlített küzdelem zajlott az első játékrészben, egészen Sitku góljáig, aki egy kapu előtti kavarodás után a leggyorsabban eszmélt és a hálóba továbbította a labdát. A fehérváriak vezető találata után a házigazdák fokozták a tempót, több veszélyes támadást is vezettek, de egyenlíteniük nem sikerült.

A második 45 percben is a Kairat volt aktívabb, Sebők több alkalommal is bravúros védéssel mentette meg a magyar kaput a góltól, tizenhárom perccel a befejezés előtt azonban ő sem tudott hárítani. A 77. percben Karpenko lövése után a labda Ulesev lábán irányt változtatva a balra mozduló Sebőköt becsapva pattant a kapuba. A hajrában a hazaiak tizenegyesből is betaláltak, de a magyar gárda 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góljának köszönhetően bejutott a második selejtezőfordulóba, melynek sorsolását pénteken tartják Nyonban.

UEFA Kupa, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Kairat Almati (kazah)-FC Fehérvár 2-1 (0-1) továbbjutott a Fehérvár 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal
Almati, 1000 néző
Bíró: Constantin (román)
Gólok: Ulesev (77.), Smakov (88., 11-esből), illetve Sitku (34.)
Sárga lap: Artemov (25.), Kazirkulov (68.), illetve Bozic (60.), Farkas (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik