Élet-Stílus

Toyota-motor a Williamsben

Immár hivatalossá vált, hogy a Williams Forma–1-es csapat a jövőben a Toyota motorjait használja majd.

A Williams F1 és a Panasonic Toyota Racing csapat hosszú tárgyalás után hároméves motorszállítói szerződést kötött, amely a 2007-es évtől lép érvénybe. A megegyezés szerint a jelenleg még Cosworth erőforrásokkal versenyző Willams csapat ugyanolyan motor kap a Toyotától, mint amit az a saját versenyautóiban is használ.

Bár a pályán ellenfelek lesznek a csapatok, azon kívül szoros együttműködésre törekednek, ami részben már idén is megvalósult, hiszen mindkét istálló idén váltott Michelinről Bridgestone abroncsokra.

„Rendkívül örülünk, hogy 2007-től mi láthatjuk el motorokkal a Williamst, és együtt dolgozhatunk a csapattal, amely gazdag múltú, és része a Forma–1 szellemiségének” – mondta a Toyota alelnöke, Kazuo Okamoto.

„Ez az egyezség az egyik sarokkő a Williams számára a világbajnoksághoz. A Toyota lenyűgöző ipari óriás, abból fakadó rendkívüli hírnévvel, ahogy eléri a maga elé kitűzött célokat. Büszkék vagyunk, hogy támogatják erőfeszítéseinket, hogy ismét versenyképesek lehessünk” – nyilatkozta Frank Williams.

Mindössze egy évig használta a Cosworth motorjait a brit csapat, tavaly még BMW-erőforrásokkal indultak. Idén a bajorok önálló csapatot hoztak létre a Sauber felvásárlásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik