Élet-Stílus

Nedved nem hagyja cserben az Öreg Hölgyet

Nem hagyja el a másodosztályba visszasorolt Juventust Pavel Nedved, az olasz bundabotrányba keveredett klub cseh futballsztárja.

A 33 éves, aranylabdás középpályás annak ellenére döntött a Serie B mellett, hogy hívta az AS Monaco, továbbá szaúdi és katari klubok is megkeresték. A prágai sajtó szerint ráadásul elképzelhető, hogy Nedved – korábbi szándékai ellenére – folytatja pályafutását a válogatottban, amely már a csoportkör után búcsúzott a németországi világbajnokságon.

Deschamps senkit nem enged

A Juventus újonnan kinevezett vezetőedzője, Didier Deschamps szerint David Trezeguet és Zlatan Ibrahimovic is marad az együttesben. “Több játékost nem engedünk el a klubtól” – nyilatkozta a francia szakember a La Gazzetta dello Sport című olasz napilapnak, hozzátéve, jövőre visszakerülnek a Serie A-ba, hogy aztán újra harcban legyenek a különböző címekért.

Az együttestől már több meghatározó játékos távozott, Lilian Thuram például a Barcelonában, míg Fabio Cannavaro a Real Madridban folytatja.

A bundaügyben született másodfokú – a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó – határozat szerint a Juventus a korábbi 30 helyett 17 pont levonással vág neki a másodosztálynak, továbbá megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől. Az idei aranyérmes így az Internazionale lett.

Nincs miért bocsánatot kérni

Az olasz labdarúgó bundabotrány főszereplőjét, a Juventus lemondott igazgatóját, Luciano Moggit megdöbbentette, hogy a csapatot a másodosztályba sorolták, és megfosztották az utóbbi két bajnoki címétől.

“Az ügynek még nincs vége. Lesz folytatás, s remélem, teljesen más ítéletek fognak születni. A klubnak nincs miért bocsánatot kérnie, a csapat tagjai és alkalmazottai mindig korrekten viselkedtek. Tudom, hogy én is ártatlan vagyok” – mondta a futballtól öt évre eltiltott és polgári bírósághoz forduló Moggi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik