Élet-Stílus

Lemondott a Fradi elnöke

admin
admin

2006. 07. 27. 14:12

Ináncsy Miklós a csütörtöki elnökségi ülésen benyújtotta a lemondását, ám azt az elnökség nem fogadta el – jelenti a 100% Fradi.

Az elnökségi tagok – egy tartózkodás mellett – nem fogadták el a klub nemrég megválasztott elnökének lemondását, miután áttekintették az elmúlt hónapok dokumentumait, és megállapították, hogy a kialakult helyzetért nem Ináncsyt terheli a felelősség.

Tepszics Ignác is bejelentette, hogy lemond a klubnál betöltött posztjáról, de az FTC első embere, Ináncsy Miklós röviddel utána közölte, nem fogadja el a cégvezető lemondását.

Az UEFA segíthet?

Az ülést követő egy és háromnegyed órás sajtótájékoztatón Petró László, az egyesület ügyvédje bejelentette, hogy még a csütörtöki napon eljuttatnak egy levelet a Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ), melyben kérik, hogy halasszák el a bajnokság első három fordulóját.

A klub ugyanis megteszi az általa szükségesnek vélt lépéseket, és az ügyészséghez, polgári bírósághoz, illetve az európai szövetséghez (UEFA) fordul jogorvoslatért. Mint mondta, az ügyészséget már csütörtökön tájékoztatják arról, hogy álláspontjuk szerint milyen szabálytalanságok történtek a licenceljárás során – jelenti az MTI.

“Az UEFA szabályzata egyértelműen kimondja, hogy a bajnoki idény előtt legkésőbb május 31-ig el kell bírálni a licenckérelmeket. Ez annak idején meg is történt, a Ferencváros addig megkapta az indulási jogot, ám végül az MLSZ, július 19-én hatályon kívül helyezte a döntést, ráadásul ennek az írásos határozatát csak szerdán kaptuk meg” – mondta Petró, majd hozzátette: az ügyészségtől törvényességi felügyeleti eljárást fognak kérni, míg az UEFA-nál a szabálysértést jelentik. (AZ FTC licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis úja megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület kedden késő este döntött arról, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet.)

“Volt koncepció”


A tekeszakosztálytól került az elnöki székbe (MTI)

Petró elmondta: a klub azt szeretné elérni, hogy visszaállítsák a május 31-i állapotot, majd hozzátette, ha a bajnoki rajt elindul, és később kiderül, hogy az FTC-nek volt igaza, akkor “az MLSZ-nek már saját problémája lesz megoldani az ügyet”.

Ezt követően Kácsor Attila, a klub gazdasági igazgatója reagált Kisteleki István kijelentésére, mely szerint csakis az FTC felelős a kialakult helyzetért. “Teljesen alaptalan, hogy mi koncepció nélkül dolgoztunk! Az üzleti stratégiánkat tudatosan az Üllői úti hat plusz két hektáros terület hasznosítására építettük fel” – mondta Kácsor, miután elemezte a Ferencváros körüli tulajdonosváltásokat egészen 2000-től.

A meghívásos közbeszerzési pályázatra jelentkezett egyetlen cég, a spanyol HI Grupo Kft. beadványa nem felelt meg teljesen az elvárásoknak, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság jövő szerdán dönti el, hogy érvényes-e a pályázat. Amennyiben érvénytelen, úgy harminc napon belül a Ferencvárosnak vissza kell szolgáltatnia a hat hektárt, amelyet feltételekkel ismét meg kell pályáztatni, míg a maradék két hektárra újabb nyílt pályázatot írnak ki.

Kezdődik a kiárusítás?

A labdarúgók helyzetéről Tepszics Ignács cégvezető nyilatkozott, aki a sajtótájékoztatót követően lemondott posztjáról. Ináncsy Miklós ezt nem fogadta el. “A kialakult helyzet teljesen méltatlan Magyarország legpatinásabb klubjához. Szinte lehetetlen lesz együtt tartani a gárdát, egy hónappal ezelőtt rengeteg tehetséges fiatal futballista került fel a tartalékcsapatunkhoz, ám miután a másodosztályban nincsen juniorbajnokság, közölnöm kellett velük, hogy mindenki mehet amerre lát” – mondta könnyeivel küszködve Tepszics.

A sajtótájékoztató végén Gellei Imre vezetőedző is felszólalt: “Amikor meghallottam, hogy kizártak minket, úgy éreztem magam, mint egy ökölvívó, akit kiütöttek. Amennyiben a szponzorok és a vezetők is úgy gondolják, hogy kitartanak az együttes mellett és az azonnali feljutást tűzik ki célul, maradok. Azonban még azt sem tudom, kikkel dolgozhatok együtt, az imént futottam össze Vladan Filipovics menedzserrel, aki már vinné is a legjobb játékosaimat.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.