Élet-Stílus

Indulhat az AC Milan

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ideiglenesen úgy döntött, hogy az olasz bundabotrányban érintett AC Milan indulhat a Bajnokok Ligája 2006/07-es idényében, ám véglegesen csak jövő szerdán ítélkezik a szervezet.

A BL selejtezők harmadik fordulójának sorsolását pénteken délben rendezik meg Nyonban, így a milánói piros-feketék neve szerepel majd a listán, ám, ha az UEFA úgy döntene, hogy a gárda mégsem indulhat az első számú európai kupasorozatban, akkor a súlyos anyagi gondokkal küzdő Palermo veheti át a helyét.

Az olasz bundabotrányban kedden este született másodfokú – a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó – határozat. A Juventus “marad” a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett “csak” 17 pont levonással vág neki a szezonnak, és érvényben maradt a korábbi verdikt: a torinói gárdát megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől – írja az MTI.

A Fiorentina a második vonalból “visszakerült” az elsőbe, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon “visszajutott” az első osztályba, ahol 11 pont hátránnyal kezd. Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban.

Hadüzenet a Realnak

Heves vita alakult ki a Real Madrid és az AC Milan között a napokban. A spanyolok mindenképpen szeretnék megszerezni az olasz egyesület brazil válogatott középpályását Kakát. “A Milan hadat üzent a Realnak, ezt így nyugodtan leírhatják. Mindent meg fogunk tenni annak az érdekében, hogy minél jobban megnehezítsük az életüket.” – nyilatkozta Galliani alelnök a Marca nevű spanyol lapnak.

“Ötven éven keresztül a világ legnagyobb egyesülete volt, de a mostani Real már nem méltő a nevéhez.” – mondta Galliani, majd hozzátette, hogy a brazil maradni fog. “És ha mégis távozna, akkor sem a Realnál folytatja. Senki nem fog a csapat funkcionáriusaival tárgyalni azok után, ahogy velünk szemben viselkedtek.” – fűzte hozzá az alelnök. Maga az érintett is maradna: “Nagyon boldog vagyok, hogy indulhatunk a BL-ben, de akkor is maradnék, ha a dolgok másként alakultak volna.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik