Élet-Stílus

Hewitt testőrökkel mehet Argentínába

Testőrök kíséretében utazhat Argentínába a Davis Kupa elődöntőjére Lleyton Hewitt, az ausztrálok teniszsztárja.

A világranglista 13. helyén álló kiválóságot – aki korábban több botrányos meccset is vívott argentin ellenfelekkel – hazája szövetsége ezzel a különleges biztonsági intézkedéssel próbálja rávenni, hogy vállalja a dél-amerikai túrát szeptember 22. és 24. között – írja az MTI.

A tavalyi DK-negyeddöntő nyitómérkőzésén például a szenvedélyes Guillermo Coria azt sérelmezte, hogy ausztrál riválisa folyamatosan „piszkolta” őt, illetve Alberto Mancini kapitányt, minden hibáját velőtrázó „come on” kiáltással ünnepelte, és végig pokoli agresszívan viselkedett. Hewitt viszont azt állította, hogy a térfélcserénél Coria lökdöste, a bíró felé köpött, sőt egyszer őrá bámult és nadrágjához nyúlt.

Ugyancsak tavaly, az Australian Openen a hazai kedvenc méltatlan viselkedésével annyira feldühítette Juan Ignacio Chelát, hogy a langaléta argentin a térfélcserénél ellenfele lábához köpött.

„A biztonság nagyon fontos az Ausztrál Teniszszövetség (TA) számára, ezért kidolgoztunk egy tervet, amelyet jelenleg vizsgál Lleyton, és rövidesen dönteni fog” – nyilatkozta Steve Wood, a TA elnöke.

Hewitt nem játszott a Davis kupa első körében, de a következő fordulóban ő vezette győzelemre a csapatot a negyeddöntőben Belorusszia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik