Élet-Stílus

A Fradi nevezett a másodosztályba

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint csütörtökön beérkezett a Ferencváros nevezése a bajnokság másodosztályának küzdelmeire.

AZ MLSZ szerdán tájékoztatta az FTC-t arról, hogy – miután a fellebbviteli licencadó bizottság nem adott neki rajtengedélyt az élvonalra – a csütörtöki sorsolásig küldje el nevezését az NB II-es szereplésre vonatkozóan.

Néhány nappal a bajnokság kezdete előtt az MLSZ fellebbviteli licencadó bizottsága úgy döntött, hogy a Vác indulhat a bajnokságban, a Fradi azonban nem. A csapat a döntés értelmében több mint százéves történelme során első alkalommal nem szerepelhet az élvonalban. A klub helyén a Vasas kap majd lehetőséget.

A legnépszerűbb egyesület évek óta komoly pénzügyi gondokkal küzd, és hiába tűnnek fel egyre-másra újabb „megmentők”, a klubnak jelentős adósságai vannak. Tartoznak a két éve elküldött Pintér Attilának, utódjának, László Csabának, de a jelenlegi tréner sem kapta meg a pénzét. A klub volt és jelenlegi elnökének, Furulyás Jánosnak, illetve Tepszics Ignácnak is lóg a Fradi.

A csapat már a tavalyi bajnokságnak is csak úgy tudott nekivágni, hogy felvett egy 240 milliós hitelt, amelyet azonban mind a mai napig nem sikerült még visszafizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik