Élet-Stílus

Eltorlaszolták az Üllői utat a fradisták

Szerda este hat órára tüntetést szerveztek a Ferencváros szurkolói a klub székháza elé. Az FN helyszíni tudósítójának becslése szerint mintegy 800-1000 rajongó jelent meg a demonstráción, akik mintegy tíz percre eltorlaszolták az Üllői út egyik oldalát.

Kezdetben nyugodt, csöndes, már-már gyászos hangulat uralkodott a Népligetnél, ezt követően pedig a Ferencvárost éltető, a kormányt, illetve Kisteleki István MLSZ-elnököt becsmérlő rigmusok törték meg a csendet.

“Mi ebbe nem nyugszunk bele!” – szólt a Fradi-tábor, miközben többen elállták a székház előtt a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait. A tömeget a helyszínre érkező rohamrendőrök terelték vissza a klubház elé, összetűzés egyelőre nem történt.

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) felháborítónak és megalázónak tartja a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatának kizárását az NB1-ből. Mind az ország, mind a magyar labdarúgás szégyenének tartják, hogy erre sor került, és ezért hívta tüntetni a klub szimpatizánsait.

Az FSZSZ az FTC jelenlegi és korábbi vezetését teszi felelőssé a történtekért, miközben elutasítja a Magyar Labdarúgó Szövetség elvtelen és minden bizonnyal szabálytalan eljárását. A szövetség álláspontja a vezetés a felelős a kialakult helyzetért.

Mindennek tudatában felszólítjuk mind a Ferencvárosi Torna Club, mind a Labdarúgó Rt. vezetésének valamennyi tagját – legyenek választott vezetők vagy fizetett alkalmazottak – hogy mondjanak le pozícióikról – áll a szervezet közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik