Élet-Stílus

Kinevezték az új horvát kapitányt

Slaven Bilic lett a horvát labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, miután a csalódást okozó vb-szereplés után menesztették Zlatko Kranjcart.

Az 1998-as világbajnokságon bronzérmes, 37 éves szakember az U21-es gárdától került fel a nagycsapathoz, ahol Krajncar helyét veszi át a kispadon – írja az MTI. Bilic játékosként a Hajduk Splitben, a Karlsruhéban, West Ham Unitedben és az Evertonban futballozott, ám sérülések miatt viszonylag hamar be kellett fejeznie pályafutását.

Elődjének irányítása alatt a horvát csapat két döntetlennel és egy vereséggel már a csoportkör után búcsúzott a németországi vébétől. A déli szomszédaink az első mérkőzésen 1 : 0-ra kikaptak a braziloktól. Ezt még nem rótták fel Kranjcarnak, hiszen a meccs utolsó perceiben beszorították a címvédőt a saját kapuja elé, és csak a szerencsén múlott, hogy nem kapták be az egyenlítő gólt Ronaldóék. A második körben a japánok ellen csak egy gól nélküli döntetlenre futotta, és Ausztrália ellen sem sikerült begyűjteni a három pontot annak ellenére, hogy kétszer is vezettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik