Élet-Stílus

Enyhébb büntetésre számíthat a Juventus

Lapértesülések szerint kedden 20 órára várható a fellebbviteli bíróság döntése az olasz labdarúgó-bundabotrányban, melyben a La Gazzetta dello Sport információi alapján enyhítések várhatók.

A legjelentősebb olasz sportnapilap úgy tudja: a Juventus marad a másodosztályban, ugyanakkor nem kell pontlevonással kezdenie a szezont, míg a Fiorentina és a Lazio „visszajut” a legjobbak közé.

A július 14-i elsőfokú ítélet szerint a Juventust megfosztották az utóbbi két bajnoki címétől, és száműzték a másodosztályba, ahol a következő idényt -30 ponttal kell kezdenie. A Fiorentina 12, a Lazio 7 pont hátránnyal indul a Serie B-ben. A Milantól 44 pontot levontak a 2005/06-os évadbeli teljesítményéből, ám így is maradhat az élvonalban, viszont nem vehet részt a Bajnokok Ligája 2006/07-es kiírásában. A milánóiak 15 pont levonással kezdik a következő szezont.

A május 5-én kirobbant botrány kulcsfigurája Luciano Moggi, a Juventus azóta lemondott elnöke volt, akit azzal vádoltak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. Később a másik három klub és több személy csalására is fény derült.

Az ítéleteknek meg kell születniük, mert az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) még a nap folyamán el kell juttatni a nemzetközi kupás nevezéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik