Élet-Stílus

Egy ismerős az argentin kispadon

A németországi világbajnokságot követően lemondott az argentin szövetségi kapitány. Az egykori Világkupa-győztes Boca Juniors trénere, Alfio Basile veheti át Pekerman helyét.

Az argentin labdarúgó szövetség (AFA) Jose Pekerman távozása után azonnal lázas keresésbe kezdett, és a jelek szerint Basilében meg is találták a megfelelő személyt. A Boca Juniors elnöke, Mauricio Macri már biztosra veszi a tréner eligazolását, de abban reménykedik, hogy csak decemberben ül át a válogatott kispadjára.

A Boca Juniorsnál ugyanis egyelőre nem találják Basile utódját. Diego Maradona már korábban visszautasította a felkérést, akárcsak az általa ajánlott Ricardo la Volpe, aki a világbajnokságot követően lemondott a mexikói szövetségi kapitányi posztról. Az argentin szakember azért nem vállalta a feladatot, mert a Boca Juniors már jövő héten egy tornán vesz részt, és nem lenne elég ideje a felkészülésre.

Még érvényes a szerződése Basilének a Bocával, és mivel a válogatottra a közeljövőben nem várnak fontos feladatok, Macri abban reménykedik, hogy legalább még decemberig náluk marad a szakvezető.

A 63 éves Basile már ült az Albaceleste kispadján: 1990-ben a vébédöntőben elszenvedett vereséget követően vette át az argentin válogatott irányítását. Négy évig dirigálta a csapatot, amely ez idő alatt két alkalommal is győzedelmeskedett a Copa Americán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik