Élet-Stílus

Csak a Juventus került a másodosztályba

Az olasz bíróság meghozta jogerős ítéletét az olasz bundabotrányban. A döntés jelentősen enyhébb a három héttel korábbi elsőfokúnál.

Az olasz bíróság ítélete szerint csak a Juventus kerülne a másodosztályt jelentő Serie B-be, a másik három csapat – a Milan, a Lazio és a Fiorentina – folytathatja az A-ban. Sőt, az első körben is a legenyhébb büntetést kapó Milan, bár nyolc pontot levonnak tőle, de indulhat a Bajnokok Ligájában is, igaz az Európa Kupán nem.

A Juventus a másodosztályba került, és 17 pontot vontak le tőle, ami jóval enyhébb az elsőfokú ítéletnél, ahol 30 pont elvonása volt a büntetés. Jobban megviselheti a csapatot, hogy az elmúlt két évben szerzett bajnoki címét is elvették tőle. Arról még nem született döntés, ki “örökli” a torinóiak aranyát. A klub ügyvédje, Cesare Zaccone jelezte, hogy szükség esetén polgári bíróságon támadják meg az ítéletet, amelyet “hihetetlennek” nevezett.

“Nagyon kemény büntetés született. Még akkor is igaz ez, ha valamivel enyhébb mint az első fokú határozat volt. Ugyanakkor a 17 pontos hátrány jó esélyt ad arra, hogy egy szezon után visszatérjünk az első osztályba” – értékelte az ítéletet Sergio Chiamparino, Torino polgármestere.

A Fiorentina a második vonalból “visszakerült” az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon “visszajutott” az első osztályba, ahol 11 pont hátránnyal kezdi meg szereplését. Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással kezd az élvonalban, és további enyhítés, hogy az együttes indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A határozat következtében a BL főtábláján az Internazionale és az AS Roma, míg selejtezőjében az AC Milan és a Chievo szerepelhet. Az UEFA-kupában Palermo, Livorno és Parma indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik