Élet-Stílus

Zambrotta és Thuram Barcelonában folytatja

Gianluca Zambrotta és Lilian Thuram a bajnok Barcelonában folytatja pályafutását; ők a Juventus legfrissebb távozói.

Az olasz bundabotrány miatt másodosztályba visszasorolt Juventus egyre több meghatározó játékosát veszíti el: legútobb a spanyol bajnok Barcelona csábította sikerrel magához Gianluca Zambrottát és Lilian Thuramot.


Az 29 éves olasz játékossal négy éves szerződés köttetett, a 34 esztendős franciát két évre igazolta le a bajnok és BL-győztes katalán gárda.


Thuram, aki korábban a Monaco és a Parma csapatait is erősítette 121 francia válogatottsági mérkőzés után a vb-t követően vonult vissza a nemzeti csapattól. A francia játékost szerette volna megszerezni a Milan, a Real Madrid, az Arsenal és a Chelsea is, ám ő végül a spanyolokat választotta.


Zambrotta a Bariból került 1999-ben a Juventushoz, ahol az évek során alapemberré lett. Szakírók szerint kivételes adottsága, hogy a pályán szinte minden poszton bevethető spíler. Közel 60 meccset jegyez a nemzeti csapatban, amelynek tagjaként elévülhetetlen érdemeket szerzett a vb-diadalban is.


A BBC szerint a két játékosért öszesen 13 millió fontot fizettek a katalánok, más források úgy tudják, hogy Thuram 5 millió euróba, míg Zambrotta 14 millió euróba került a Barcelonának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik