Élet-Stílus

Tanácsadó segíti Pécs felkészülését

Hiller István tanácsadót nevezett ki a Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa (EKF) projekt koordinálására: Csák Ferenc augusztus elsején kezdi meg munkáját - jelentette be az oktatási és kulturális miniszter a baranyai megyeszékhelyen.

Csák Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal európai és fejlesztési ügyekért felelős korábbi politikai államtitkára szerdán kapta megbízatását, feladata a programban a kormány, Pécs, az érintett tárcák, valamint a partnervárosok, Essen és Isztambul közötti kapcsolattartás lesz – mondta el Hiller István. Hozzátette: a harminckét éves szakember a regensburgi egyetemen tanult közgazdaságtant, majd politológiát, ért a koordinációhoz, a regionális együttműködéshez, valamint németül, angolul és franciául is beszél.

Közölte: bár vannak példák, Magyarország és Pécs még sohasem bonyolított le ilyen rendezvénysorozatot. Ezért miniszterként minden befolyását latba vetve, minden eszközzel azon lesz, hogy a rendezvény előkészületei időben, megfelelő menetrendben, a nyilvánosság előtt folyjanak, emellett negyedévente személyesen ellenőrzi a projektek alakulását.

A sajtótájékoztatón megjelent Szili Katalin házelnök arról szólt, hogy személy szerint kiemelt feladatának tekinti az EKF-projektben részt vevő civil szervezetek összefogásának erősítését. A közelmúltban építészekkel tárgyalt, a közeljövőben pedig találkozót kezdeményez művészekkel, hogy megvitassák a hatékony jövőbeni együttműködés formáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik