Élet-Stílus

A Google vakoknak készít böngészőt

A Google már elkezdte tesztelni a keresőrendszere egy olyan új verzióját, amely segítségével a vakok és gyengénlátók is megtalálhatják az információkat a weben.

A Google labor-oldalán található tesztverzió már megmutatja, hogy a cég legújabb fejlesztéseiben gondolt azokra is, akik látásproblémáik vagy vakságuk miatt egyébként nem élvezhetnék az internet előnyeit.

A fejlesztők elismerték, hogy a feladat egyelőre meglehetősen nehéznek látszik, de semmiképpen sem megoldhatatlan. Léteznek már programok, amelyek felolvasnak weboldalakat, illetve a gyengénlátók számára olvashatóvá nagyítják a az egyébként számukra elérhetetlen tartalmakat. A keresők azonban mindezidáig nem próbálkoztak ilyesmivel.

T.V.Raman a projekt vezetője korábban az IBM fejlesztői gárdáját erősítette, most úgy nyilatkozott, hogy csak az Egyesült Államokban 8 millió embert érint olyan látásprobléma, amely miatt nem képes az internetet használni. A világon ez a szám ennek a sokszorosa.

Meglátása szerint, egy ilyen program elkészítése, hozzásegítheti ezen embertársainkat is a normális életbe való beilleszkedésükhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik