Élet-Stílus

Az iPod a jövő játékkonzola lehet?

3D grafikájú játékok futtatására is alkalmas zenelejátszók fejlesztésén gondolkodik az Apple.

Elemzők szerint az Nvidia nyerte el azt szerződést, amely alapján az Apple-t a közeli jövő iPodjait grafikai chipekkel látja majd el. A cég így megteremti annak a lehetőségét, hogy a következő generációs eszközök tulajdonosai akár videojátékokat is futtathassanak a kedvenc zenelejátszójukon.

Az új video iPod-ok gondolatának megszületése után az Apple a leghíresebb grafika chip és videokártya fejlesztőt választotta partnerül, ami nem meglepő, hiszen az Nvidia a PC-s fronton már többször bizonyította hozzáértését.

MacRumours – pletykái – szerint az új iPodok régi Nintendo játékokkal felfegyverkezve kerülhetnek majd a polcokra. A Microsoft kézi médialejátszójával versengő termék így újabb kihívást jelentene a konkurens fejlesztőknek.

A Nvidia nem erősítette meg az értesüléseket, és az Apple sem jelentette még be az új terveket. Mindezek ellenére a 3D gyorsítóval is ellátott iPod nagy durranás lehetne a zenelejátszók piacán. Az iPod tulajdonosok eddig csak filmeket és online videokat töltögethettek le a megszokokott MP3-ak mellett. Tulajdonképpen érthetetlen, hogy a videojáték miért ne férne bele a kis dobozkába, ha már minden telefon képes arra, hogy ilyen játékocskákat futtasson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik