Élet-Stílus

Öttusa Eb: csapatarany a zárónapon

Magyar diadallal zárult a budakalászi öttusa Európa-bajnokság: a férfiak váltóversenyét a Horváth Viktor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású csapat nyerte.

A dobogóra még az ukrán és az orosz együttes állhatott fel.
A magyarok nagyon jó napot fogtak ki, a lövészetet és a vívást megnyerték, utóbbiban váratlanul felszabadultan és eredményesen szerepeltek, ezzel két szám után már jelentős előnnyel vezettek.

A 3×100 méteres úszóstafétát a negyedik legjobb idővel teljesítették, majd a lovaspályán is jelezték, hogy az aranyéremre igényt tartanak. A 3×1500 méteres futásnak elsőként vágtak neki, a másodikként rajtoló ukrán válogatott 51 másodperccel követte őket, vagyis már a zárószám előtt tudni lehetett, hacsak valamilyen baleset vagy szabálytalanság nem történik, az övék a győzelem.

Így aztán csak a további helyezésekért alakult ki nagy küzdelem, melyből az ukránok és az oroszok jöttek ki jól.

“Nagyon nehéz volt ez a futás. Komolyan! Mégpedig azért, mert biztos volt a győzelmünk, és ilyenkor nem könnyű ráhangolódni egy újabb feladatra” – mondta Kállai.

“A remek lövészetünknek és vívásunknak köszönhetjük az aranyérmet, és azt, hogy estére úgy alakult a helyzet, hogy nem kellett erősen futni” – összegzett Fülep.

“Délelőtt az első néhány sikeres asszó után jött meg a harci kedvünk, s miután a vívásban valamennyi ellenfelünket legyőztük, hihetetlenül felszabadultan versenyeztünk. Egymásért küzdöttünk” – fogalmazott Horváth.

Végeredmény:

férfi váltóverseny, Európa-bajnok:
———————————–
Magyarország (Horváth Viktor, Kállai Ákos, Fülep Sándor) 5476 pont

2. Ukrajna (Jevhen Borkin, Vitalij Budovszkij, Szerhij Kuksin) 5416 pont

3. Oroszország (Alekszej Turkin, Alekszej Velihodnij, Rusztem Szabirhuzin) 5366 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik