Élet-Stílus

A trükkös vírusíró Zidane-t használta csalinak

Sokáig fognak vitatkozni a focirajongók Zidane utolsó meccsén – a világbajnoki döntőn - történt eseményekről. Egy élelmes vírusíró csalinak használja a sport történelem eme, nem túl szívderítő mozzanatát.

A világbajnokság döntőjét is beárnyékolja az a sportszerűtlen incidens, amely Zinedine Zidane és Matarazzi között zajlott le. Az utolsó meccsét jegyző Zidane – állítólag egy verbális durvaság hatására – lefejelte az olasz védőt. Ezt természetesen az internetes közösség sem hagyta szó nélkül és számtalan animáció és flash-játék célpontjává vált az agresszív csatár.

A vírusírók, mint minden nagyobb esemény alkalmából, most is lehetőséget láttak a nagy nyilvánosságot kapott hír saját céljaikra való felhasználásához. A levélben érkező átverés a kíváncsi szurkolót egy olyan weboldalra irányítja, ahol a remélt Zidane-os információ helyett egy kártékony vírussal gazdagodhatnak. A káros kód, – egy trójai – amely a megszokott módon nyit kapukat távoli hozzáférést a felhasználó gépéhez a kód készítői számára.

A Zidane-t gúnyoló humoros e-mail így válik egy pillanat alatt csapdává a kíváncsi felhasználók számára. A hackerek célja itt is az, hogy a gépünk kiszolgáltatottá váljon a távolról indítható spamküldések, vagy DOS támadások álcázására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik