Élet-Stílus

Egymillió felhasználó az iWiW-en

A legnépszerűbb hazai közösségi oldal május eleje óta 360 ezer taggal bővült, ezzel elérte az egymillió fős regisztrált létszámot. A közösségi oldal új adatkezelési szabályzattal is bővült a napokban.

Az iWiW napi látogatottsága – a Webaudit adatai szerint – eléri az ötszázezret, ezzel az auditált weboldalak napi egyedi látogatószám szerinti rangsorában az elmúlt időszakban a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. A portál oldalletöltéseit tekintve a harmadik leglátogatottabb weboldal. Az iWiW használói között a rendszer több mint 60 millió kapcsolatot tart nyilván.

A közösségi portál stabil működéséhez és a folyamatos fejlesztésekhez – sorozatos egyeztetéseket követően, a korábban szerzett tapasztalatok és a felhasználók észrevételei alapján – átvizsgálta és „finomhangolta” a felhasználási feltételeket és az adatkezelési szabályzatot. Ez utóbbi megújításában nagy segítséget jelentett az adatvédelmi biztos hivatala: velük együttműködve, Péterfalvi Attila adatvédelmi ombudsman jóváhagyásával alakult ki a végleges változat, amely megfelelő garancia az iWiW szabályos működésére. A módosított felhasználási feltételek és adatkezelési szabályzat 2006. július 26-án lép hatályba, amelyeket a felhasználó – ha másképp nem dönt – a feltételek, illetve a szabályzat alapján az iWiW használatával fogad el.

A változások révén ezentúl mindenki számára egyértelművé válik, milyen alapon, kit/mit lehet eltávolítani a portálról. A működtető cég – bár nem ellenőrzi a felhasználók által rendelkezésre bocsátott tartalmakat, és mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított információért – minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyeket jogellenesnek, más személyiségi jogába ütközőnek, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek vagy egyébként kifogásolhatónak talál. Ezenkívül minden értesítés nélkül törölheti a felhasználót, és eltávolíthatja az olyan anyagokat, amelyek sértik vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát, illetve a felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket.

Az iWiW még május elején került a T-Online tulajdonába, amikor azt mintegy 1 milliárd forintért megvásárolta az addigi üzemeltetőtől. A közösségi portálon azóta többször felbukkantak hamis tartalmú körlevelek a működési feltételek megváltozásáról, az ingyenesség megszűnéséről, amelyeket a T-Online rendszeresen cáfolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik