Élet-Stílus

Az úszók is bevették a Széchy uszodát

Az úszóválogatott is bevette a hó végén rajtoló margitszigeti Európa-bajnokság helyszínét.

Hétfőtől immáron az Eb legnagyobb hazai sztárjai is a Széchy Tamás uszodában tréningeznek.

A hét nyitónapján, hajnalban a fedettpályás Eb-aranyérmes Boulsevicz Bea és BVSC-s társai, valamint a fehérvári úszók hasították a vizet az uszodaegyüttes új 50-es medencéjében, délelőtt pedig a két legjelentősebb műhely, a Kőbánya SC és a Jövő SC-II. kerület legjobbjai edzettek. Azaz egymás mellett készült az olimpiai bajnok Kovács Ágnes, a világbajnok Cseh László és az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel.

Cseh és társai az előző két hetet Balatonfűzfőn töltötték, edzőtáborban. “Nagyon komoly munkát végzett a csapat, odaadóan készültek a versenyzők és az edzők is, hogy az Eb-n mindenki a legjobbját tudja nyújtani” – összegezte a felkészülés utolsó előtti fázisát Kiss László.

“Fűzfőn a gyorsasági állóképesség fejlesztése volt a feladat, és mondhatom, mindent felpakoltunk a szekérre, ennél többet és jobban aligha lehetett dolgozni.”

A szövetségi kapitány az előttük álló két hétről annyit mondott, hogy az első három napban még egy kicsit keményebb az edzésmunka, s reggelente még erősítőgépek is várnak az úszókra, utána viszont csökkennek az adagok.

“Most még a technikai simítások korszakát éljük, az utolsó héten pedig a gyorsításé a főszerep. És persze az lesz az az időszak, amikor már mindenben a versenyzőnek van igaza: pszichésen is le kell venni a terhet a gyerekek válláról” – árult el valamit a tréneri taktikázásból Kiss László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik