Élet-Stílus

150 év börtön gyerekpornóért

Nem kevesebb mint 150 év börtönre ítéltek egy amerikai férfit, aki több illegális internetes oldalt működtetett, és részt vett a pedofil tartalmak előállításában, terjesztésében és értékesítésében.

A 39 éves Gregory John Mitchel egyik korábbi segítője révén akadt a hatóságok horgára, aki ötévnyi üzleti kapcsolat után végül kiszállt és feljelentette a férfit. A most 19 éves Justin Berry lépése nyomán indult eljárásban igen súlyos ítélet született, amely az igazságügyi minisztérium reményei szerint kellő elrettentő erővel bír majd.

Mitchel több internetes weboldalt üzemeltetett, a legújabb ezek között a – már nem elérhető – justinsfriends.com volt, amely elődeihez hasonlóan webkamerával felvett képeket és videókat kínált az érdeklődőknek. Ezek a felvételek tizenéves fiúk segítségével készültek, akik pénzért vállalták, hogy kielégítik a beteges hajlamú felnőttek kíváncsiságát, és a világháló segítségével filmekben, albumokban szerepelnek. Az eljárás során sikerült bebizonyítani, hogy Mitchel, korábbi állításával ellentétben, maga végezte a munka legnagyobb részét, vagyis sikertelenül próbálta bemártani fiatal partnerét.

A 150 éves börtönbüntetés négy vádpont alapján született meg, mivel a férfit bűnösnek találták a pedofil anyagok előállításában, terjesztésében, értékesítésében és birtoklásában.

Tekintettel arra, hogy korábban egyszer már elítélték egy hasonló ügyben, legkevesebb 25 év börtön várt rá. Ezt végül jócskán túlszárnyalták, ám az igazságügyi minisztérium elégedetten nyugtázta, hogy ezzel végérvényesen lezárták az ügyet. Berry segítségével további három gyanúsított ellen indult eljárás, azt még nem lehet tudni, hogy a különböző bíróságok hasonló szigorral járnak-e majd el.

A férfi számítógépén korábban 600 pedofil képet találtak, állításait pedig az azonnali üzenetküldő szoftverek felhasználásával cáfolták meg. Internetes oldalait természetesen már idejekorán eltávolították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik