Élet-Stílus

Materazzit meghallgatta a FIFA fegyelmi bizottsága

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága pénteken meghallgatta az olasz Marco Materazzit, aki ellen a vb döntőben Zinedine Zidane durva szabálytalanságot követett el.

A világbajnok olasz válogatott klasszisát eredetileg jövő csütörtökre idézték be, de Materazzi azt kérte a testülettől, hozzák előre a meghallgatás időpontját, hogy emiatt ne kelljen megszakítania a szabadságát.

Az eset másik főszereplője, a vb legjobbjának választott, de a fináléban az eset után, a 110. percben kiállított Zidane csütörtökön számolhat be a történtekről.

Andreas Herren, a FIFA szóvivője szerint július 20-án várható ítélet a nagy vihart kavart súlyos sportszerűtlenséggel kapcsolatban.
Zidane szerda este, a Canal+ francia tévécsatornán beszélt először a történtekről, s azt állította: Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és a lánytestvérét.

Hozzátette: egyszer vagy kétszer még elengedte a füle mellett a szavakat, de amikor az olasz harmadszor is megismételte azokat, elvesztette a fejét. Megjegyezte, nem bánta meg tettét. Materazzi tagadta a francia klasszis állításait, de azt elismerte, hogy provokálta őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik