Élet-Stílus

Férfi kézilabda vb: kedvező sorsolás

Kedvezően alakult a németországi világbajnoki csoportsorsolás a magyar férfi kézilabda-válogatott számára: Skaliczki László szövetségi kapitány együttese Dániával, Norvégiával és Angolával játszik az első körben.

Az olimpiai negyedik csapat ágán szerepel a spanyol-cseh-egyiptomi-katari és a horvát-orosz-marokkói – dél-koreai gárda is. Minden kvartettből az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol játszik a másik két csoport továbbjutójával. A középdöntő első négy helyezettje keresztbe játszik a negyeddöntőben.

A szlovákok elleni vb-selejtezőt sikerrel vevő magyarok csoportellenfelei közül a dánok a legerősebbek, akik az idei Eb-bronzérmesei. A norvégok szintén az északi európai stílust képviselik, és az elmúlt időszakban kétszer is a magyarokat ejtették ki fontos világverseny kvalifikációjában. Az angolai válogatott egyre jobb, de nem képvisel komoly játékerőt.

Az ág már lényegesen nehezebb, hiszen itt szerepel az olimpiai bajnok, a vb-második, Eb-negyedik horvát, az ötkarikás bronzérmes, Eb-hatodik orosz, valamint a címvédő spanyol válogatott.


Férfi kézilabda vb: kedvező sorsolás 1

Skaliczky bízik a sikerben (MTI)

Skaliczki László szövetségi kapitány elmondta: a csoportot jónak tartja, és a középdöntős ág sem rossz.

“Ebből bármi lehet. A csoportban a dánokkal és a norvégokkal szemben van tartozásunk. Az utóbbi időszakban több kellemetlen vereséget mértek ránk. Az angolaiakat nem ismerjük igazán. A célkitűzés az olimpiai részvétel, ehhez viszont jó kell szerepelni a vb-n, vagyis a középdöntőbe jutás még nem elég” – mondta a kapitány, aki hozzátette: az ősszel a norvégokkal lett volna több barátságos mérkőzés is, és a sorsolás ismeretében elképzelhető, hogy új, lehetőség szerint észak-európai stílusú ellenfelet kell majd keresni.

A január 19. és február 4. között világbajnokság aranyérmese olimpiai kvótát szerez, míg az előkelő helyezettek ötkarikás selejtező tornának adhatnak otthont.

A vb-csoportok:

A csoport: Tunézia, Szlovénia, Kuvait, Grönland
B csoport: Franciaország, Izland, Ukrajna, Ausztrália
C csoport: Németország, Lengyelország, Brazília, Argentína
D csoport: Spanyolország, Csehország, Egyiptom, Katar
E csoport: Dánia, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Angola
F csoport: Horvátország, Oroszország, Marokkó, Koreai Köztársaság

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik