Élet-Stílus

Berlusconi az olasz bundabotrányról

Nem szabad elsietni az ítélkezést az olasz bundabotrányban Silvio Berlusconi, az érintett AC Milan labdarúgóklub elnöke szerint.

„Úgy lenne igazságos, ha a gyanúsított egyesületek is elindulhatnának ősszel az élvonalban. A jó döntésekhez idő kell, ellenőrizni kell a tényeket, tanúkat kell kihallgatni.

Amíg nem tisztázódott a helyzet, maradjon minden a régiben” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, hozzátéve: csak a vétkes személyeket szabad megbüntetni, a csapatokat viszont nem.

Az ügyben a Milan mellett a Juventus, a Fiorentina és a Lazio szerepel. Stefano Palazzi ügyész azt kérte a bíróságtól, hogy a Juventust a harmadik, a Fiorentinát, a Laziót és a Milant a második osztályba sorolják vissza, ezenkívül a Juventust fosszák meg az utóbbi két idényben szerzett bajnoki címétől, és a csapat mínusz 6 ponttal kezdje a következő szezont.

A Milan mínusz 3, a Fiorentina és a Lazio mínusz 15 pontról indulna. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak.

Tervek szerint péntek este ítéletet hirdetnek az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik