Élet-Stílus

Öttusa Eb: Szatmári kiesett

A nők hagyományos versenyének selejtezőjével csütörtökön elkezdődött a budakalászi öttusa Európa-bajnokság. Míg Vörös Zsuzsanna továbbjutott, addig Szatmári Adrienn kiesett.

A selejtező A csoportjából a magyarok közül Vörös Zsuzsanna elsőként továbbjutott, Szatmári Adrienn viszont kiesett, így nem lesz teljes létszámú a magyar csapat a budakalászi öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyének szombati döntőjében. A végső sikerre is esélyesek közül a mezőnynek az A jelű, vívással kezdő részébe kapott besorolást egyébként az olimpiai aranyérmes, háromszoros világelső Vörös Zsuzsanna, valamint a lett Jelena Rublevska, a brit Georgina Harland, a lengyel Paulina Boenisz, az orosz Tatyjana Muratova, illetve Szatmári Adrienn.

Az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsaa tőle megszokott magabiztos teljesítménnyel biztosította a helyét a legjobbak között. Vívásban harmadik, úszásban és lövészetben negyedik volt, ezzel három szám után már az élen állt a 18 fős mezőnyben.
Szatmári is jól kezdett, a vívást az ötödik helyen zárta, az úszást pedig a másodikon, ezzel két tusa után vezette a mezőnyt. Biztosnak látszott a továbbjutása, noha a futás előtt még hátra volt gyenge száma, a lövészet. Ebben általában 150-160 kör körüli eredményt szokott elérni, ezúttal azonban még ezt is alulmúlta, 136-ig jutott, így az élről az utolsó helyre csúszott vissza.

“Megmagyarázhatatlan ez a teljesítmény. Talán azért lőtt ilyen rosszul, mert az élen állt, és ettől elkezdett nagyon izgulni. Láthatóan remegett a keze” – próbálta értékelni az MTI-nek Szatmári teljesítményét Mészöly Gábor, a székesfehérváriak lövőedzője.

Az úszáson már túl is esett B csoportban versenyez Máthé Vivien és Füri Csilla mellett többek között az olasz Claudia Corsini és az ukrán Viktorija Terescsuk. A nyitószám a papírformának megfelelően magyar sikert hozott: Füri 2:16.04 perc (1288 pont) alatt teljesítette a 200 méteres távot a Római Strandfürdő 33-as medencéjében, ezzel az első helyen végzett. Máthé 2:21.42-vel (1224 pont) egyébként a nyolcadik legjobb időt érte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik