Élet-Stílus

Zidane: Materazzi anyámat és húgomat becsmérelte

Zinedine Zidane a Canal+ francia tv-csatornának elmondta, hogy Materazzi az édesanyját és a lánytestvérét szidalmazta. Bocsánatot kért a tettéért, de mint mondta: nem bánta meg, amit tett.

Zinedine Zidane bocsánatot kért súlyos sportszerűtlensége miatt: a pályafutása utolsó meccsét játszó francia labdarúgó rövid szóváltás után mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok elleni világbajnoki döntő 110. percében, ami után a játékvezető kiállította őt.

A futballista azt nyilatkozta a Canal+ francia tv-csatornának, hogy Materazzi az édesanyját és a lánytestvérét szidalmazta. “Először megpróbáltam nem figyelni rá, de folyamatosan ismételgette.” Zidane elmondta, hogy olasz ellenfele “nagyon durván megsértette”, majd hozzátette: “nem bántam meg, amit tettem”.

“Tizenöt évesen elvesztettem az édesanyámat, az ellenfeleimet sosem sértem meg ilyesmivel” – válaszolt a milánóiak védője.

Zidane megerősítette: többet nem lép hivatalosan pályára, így az előzetesen bejelentetteknek megfelelően befejezi aktív pályafutását.

A francia ex-futballista televízió-nyilatkozatában elmondta azt is, hogy áll a FIFA szabálytalanságát kivizsgáló testülete elé, ahol kész megvédeni igazát. Arról nem ejtett szót, hogy esetleg önszántából visszaadná a sportújságírók által neki ítélt FIFA-vb legjobbja díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik