Élet-Stílus

Montoya nem vár

Kedden hivatalos közleményben tudatta a McLaren Mercedes, hogy közös megegyezéssel felbontották szerződésüket Juan Pablo Montoyával. A kolumbiai versenyző helyett a hétvégi Francia Nagydíjon a csapat tesztpilótája, Pedro de la Rosa vezetheti majd a második ezüstnyilat.

A spanyol pilóta már tavaly is helyettesítette Montoyát, amikor állítólagos teniszsérüléséből lábadozott. Több pletyka is hallható Montoya azonnal távozása ügyében. Az egyik szerint azért vált meg tőle a McLaren, mert önállóan jelentette be, hogy a NASCAR-ban folytatja 2007-ben.

Más hírek szerint a DaimlerChrysler igazgatótanácsának elnöke, Dieter Zetsche elégedetlenségét fejezte ki a csapat gyenge szereplése miatt, és az Amerikai Nagydíjon történt baleset miatt végkép változást akart. Sőt, utasításba adta, hogy jövőre Fernando Alonso mellé tartsák meg Kimi Räikkönent.


Montoya nem vár 1

De la Rosa veszi át a helyét (vezess.hu)

“Tudom, hogy komoly erőfeszítést igényel majd a váltás, de nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy a NASCAR sorozatban folytathatom.” – nyilatkozta Montoya a váltásról. “A legtöbb időt, amit a Forma-1-ben töltöttem élveztem, és hálás vagyok a lehetőségért, hogy rendezhetem a magánéletem és a jövendő karrieremre koncentrálhatok.”

“Juan Pablo izgalmas versenyző, és szeretnivaló ember, aki meglátásom szerint sikeresen lép majd át a NASCAR szériába.” – mondta Ron Dennis, a McLaren csapatvezetője. “Egyetértettünk abban, hogy most annyi minden történik Juan Pablo körül, hogy szüksége van egy kis időre az autón kívül, hogy felkészüljön szakmailag és emberileg a jövőre.”

Montoya 2001-ben került a Forma-1-be, ahol előbb a Williams, majd a McLaren Mercedes színeiben versenyzett. Az eltelt idő alatt 95 futamon állt rajthoz, hét futamgyőzelmet és 12 pole pozíciót szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik