Élet-Stílus

Lesz is magyar körverseny, meg nem is

Az idei két Tour de Hongrie kerékpáros körverseny helyett csak egyet rendeznek meg a közeljövőben, az egyik szervező ugyanis kedden hivatalosan visszalépett.

Az ügy előzménye, hogy a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) – az ernyőszervezet, amely alá tartozik többek között az országúti, a pálya, a hegyikerékpáros és a BMX-szakág – volt elnöke, a posztról múlt hónapban lemondott Eisenkrammer Károly vállalkozása, a Vuelta Kft. szervezte az elmúlt években a Tour de Hongrie-t, ám 2006-tól az országúti szakág (MKSzSz) is meg kívánta rendezni a nemzeti körversenyt. Az Eisenkrammer-féle idei viadal időpontja augusztus 1-6., míg az MKSzSz kiírásúé július 23-29. volt.

A nemzetközi szövetséggel (UCI) eddig – mint az MKSz-elnöke is egyben – Eisenkrammer Károly állt kapcsolatban, csakhogy az elnöki posztról történt távozása után új helyzet állt elő. Az UCI hivatalos honlapján bejegyzett Tour de Hongrie szervezőjeként amúgy Eisenkrammer van feltüntetve, ám a Vuelta Kft. kedden közleményben tudatta, lemond a szervezésről.

Török Ottó, az MKSzSz elnöke az MTI-nek elmondta, tájékoztatják az UCI-t a változásról, és megkezdik a tárgyalásokat, hogy – hasonlóan az Eisenkrammer-féle viadalhoz – a júliusi Tour de Hongrie-n is lehessen világranglistapontokat szerezni.

“A mi versenyünkre is sok kiváló csapat jelezte részvételi szándékát, így nem lesz rossz a Tour de Hongrie, amely főleg az ország észak-keleti részét fedi le. Sok pénzt kell bevonnunk, hogy az UCI-nál is bejegyeztessük a hó végi viadalt, ráadásul ha a kerekesek kaphatnak ranglistapontokat, akkor a díjazásra is többmillió forintot kell majd költeni. Most ezen fáradozunk” – mondta Török Ottó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik