Élet-Stílus

Kísérleti hulladékgyűjtési módszer Győr környékén

admin
admin

2006. 07. 11. 14:32

A Kisalföld két településén kísérleti jelleggel úgynevezett kétkannás hulladékgyűjtési módot vezettek be, ami azt jelenti, hogy minden háztartás külön edényt kapott a komposztálható, egy másikat a vegyes hulladék gyűjtésére.

Az új rendszer része annak a programnak, amelyet a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás koordinál. A társulást Győr és a térségében található 111 település hozta létre, hogy olyan korszerű hulladékszállítást és hulladékgazdálkodást valósítsanak meg, amely megfelel a hazai és az Európai Uniós követelményeknek is.

Hegyi Zoltán, az önkormányzati társulás elnöke elmondta: a társulás keretében olyan korszerű hulladékgazdálkodási rendszert terveznek, amely uniós és hazai támogatással, környezetkímélő módon oldja meg a hulladék gyűjtését a 112 településen. A komposztálható és a vegyes hulladék gyűjtésére kiosztott kukákat vonalkóddal is ellátták, így a gyűjtőautón lévő leolvasó azonosítja és rögzíti az edény használójának adatait. Ennek a hazánkban egyedülálló rendszernek a segítségével lehetővé válik, hogy az ügyfelek csak a tényleges ürítési gyakoriság alapján fizessék a szolgáltatás díját.

Ezen kívül külön szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is kialakítottak a két érintett településen, Téten és Öttevényen. Az itt szerzett tapasztalatok alapján aztán a többi, 112 településen is bevezetik majd ezt a módozatot. A lakosság tájékoztatására a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. létrehozott egy honlapot, ahol mindent meg lehet találni a témával kapcsolatban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.