Élet-Stílus

Zidane napokon belül kitálal

A brazil Globo televízió által felkért szájról olvasó szakértők szerint Marco Materazzi, az olaszok védője prostituáltnak nevezte Zinedine Zidane lánytestvérét, a francia csapatkapitány ezért fejelte mellkason a labdarúgó-világbajnokság döntőjében.

A szakértők elmondták, miután az olasz tizenhatoson belül Materazzi átkarolta Zidane-t, majd kettejük szóváltása során az olasz védő kétszer is “lekurvázta” a francia sztár testvérét, majd őt magát sértegette durva szavakkal. Zidane ezt követően vesztette el a fejét.

A The Guardian és a L’Equipe internetes oldalán arról számolt be, hogy Materazzi terroristának nevezte 34 éves ellenfelét, annak algériai származására utalva.

A 34 éves sztár ügynöke a BBC-nek elmondta, Zidane egyelőre nem akar nyilatkozni az ügyről, ám néhány napon belül magyarázatot ad tettére.

“Még nekem sem mondta el, hogy mivel provokálta őt Materazzi, de az biztos, hogy nagyon durva dolgokat mondott az olasz. Zinedine általában elengedi a füle mellett a sértéseket, ám ezúttal robbant benne valami” – nyilatkozta Alain Migliaccio.

A finálé 110. percében történt incidenst követően a pályafutása utolsó mérkőzését játszó Zidane-t az argentin játékvezető kiállította, így a hosszabbítás utolsó tíz percében – és az 5-3-ra elveszített büntetőpárbaj során – már nem segíthetett csapatának.

A piros lap dacára a résztvevő újságírók a vb legjobb játékosának választották meg Zidane-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik