Élet-Stílus

Zidane a legjobb

A németországi labdarúgó-világbajnokságra akkreditált újságírók Zinedine Zidane-t választották a torna legjobb játékosának.

Zidane 2012 pontot kapott, a második és harmadik helyen az aranyérmes olasz válogatott két klasszisa, Fabio Cannavaro (1977) és Andrea Pirlo (715) végzett.

Az ezüstérmes francia együttes kapitányát a döntőben hosszabbításának 110. percében kiállította a játékvezető. Zidane kirívóan durván, szánt szándékkal mellkason fejelte Marco Materazzit, pedig a labda a közelben sem volt. Erre a cselekedetre akkor sincsen mentség, ha a felvételeken jól látszik, hogy az olasz védő hergeli a riválisát.

Az elmúlt két tornán a döntő előtt megszavaztatták már az újságírókat, és így történhetett meg, hogy 1998-ban a fináléban rendkívülien halovány Ronaldo kapta meg az elismerést. Négy évvel később Oliver Kahnt látták a legjobbnak az aranycsatát megelőzően: a német kapus aztán két védhető lövésből kapott gólt a brazilok ellen. Idén azonban csak a döntő után voksoltak a sajtó munkatársai, akik brutális fejese ellenére Zidane-t látták a legjobbnak.

A szavazás végeredménye:
1. Zinedine Zidane (Franciaország) 2. Fabio Cannavaro (Olaszország) 3. Andrea Pirlo (Olaszország) 4. Patrick Vieira (Franciaország 5. Thierry Henry (Franciaország) 6. Gianlugi Buffon (Olaszország) 7. Gianluca Zambrotta (Olaszország) 8. Michael Ballack (Németország) 9. Miroslav Klose (Németország) 10. Maniche (Portugália)

A korábbi győztesek:
1982: Paolo Rossi (Olaszország) 1986: Diego Maradona (Argentína) 1990: Salvatore Schillaci (Olaszország) 1994: Romario (Brazília) 1998: Ronaldo (Brazília) 2002: Oliver Kahn (Németország)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik