Élet-Stílus

Olasz örömünnep füttyszó közepette

A világbajnok olasz válogatott tagjai önfeledt ünneplésbe kezdtek a pályán a mindent eldöntő 11-es párbaj után; kisgyermekek módjára várták a díjátadó ceremóniát, amit példátlan ellenszevvel - éles füttyszóval - kísért a berlini közönség.

Az olasz labdarúgó-válogatott játékosai kisgyerek módjára ünnepelték világbajnoki címüket és dédelgették a hőn áhított kupát, amelyet 1982 után vihetnek ismét haza, immár negyedszer.

Amikor Fabio Grosso belőtte a mindent eldöntő 11-est, valamennyi azúrkék mezt viselő futballista magasba emelt kézzel rohant a négy évvel ezelőtt még negyedosztályban játszó társa felé. A higgadtságáról híres Marcello Lippi is pályára rohant.

A határtalanul boldog játékosok örömtáncot lejtettek – ebben főleg Gianluigi Buffon kapus járt az élen – az olasz szektor előtt, ahol válaszként minden torokból hosszú perceken át zúgott a “Siamo campioni del mondo” rigmus (“világbajnokok vagyunk”).

A Squadra Azzura tagjainak boldogságát az sem ronthatta el, hogy a nézők nagy része példátlanul kifütyülte a világbajnok együttest, ami elsősorban Zinedine Zidane kiállításának köszönhető, ugyanis a stadionban a szurkolók nem láthattak a visszajátszást, amelyben a francia csapatkapitány brutálisan mellkason fejeli Marco Materazzit.


Olasz örömünnep füttyszó közepette 1

Cannavaro az Azurkék égig ér (AP)

Az érmek átadása után, de még a kupa átvétele előtt Fabio Cannavaro és társai kisgyerekként simogatták, csókolták a kupát, majd ahogy azt illik, a csapatkapitány az emelvény tetejére állva emelte azt magasba. Ugyanakkor meglepő volt, hogy nem Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) jelenlegi elnöke adta azt át, hanem a brazil Joao Havalange, a sportág korábbi elsőszámú irányítója.

Ezt követően a játékosok ezüstszínű konfettieső és tűzijáték közepette tiszteletkörre indultak. Eközben Marcello Lippi szövetségi kapitány visszanyerte megszokott higgadtságát, s magányosan rágyújtott szivarjára.

A vesztes gallok közül többen a földre rogyva, összetörten, sírva vigasztalták egymást, Zidane-t sehol sem lehetett látni. Ki sem jött az éremosztásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik