Élet-Stílus

A netezők kiakadtak Zidane-tól

A történet igen rövid, és meglehetősen távol van a sporttörténet legszebb pillanataitól. A vasárnapi vébédöntőn Zidane kiakadt, és lefejelte Materazzit. A rendkívül sportszerűtlen megnyilvánulást az internetezők sem tudták szó nélkül hagyni.

Az 1998-ban vb-aranyérmes irányító az olaszokkal szemben tizenegyespárbajban elbukott finálé hosszabbításában szándékosan belefejelt Marco Materazzi mellkasába, amiért kiállították.

A mozdulat hétfőn már számos internetoldalon megjelent, s azok is tudomást szerezhettek róla, akik a meccset nem látták. A híradásokon kívül egy sor flash-játékocska, animáció is megörökíti a szégyenteljes megnyilvánulást. Az internet működéséből fakadóan azonnal kommentál, kritizál, illetve jelenleg pellengérre állítja az egykori futballbálványt.

Az egyik élelmes és sértődött olasz flash-művész játékában addig fejelhetjük az olaszokat, míg piros lapot nem kapunk. Egy másikban Zidane Materazzi helyett a starwars halálcsillagát fejeli le, amely óriási detonációvel elemeire robban.

Egy bosszúszomjas rajongó pedig Materazzi válaszreakcióját álmodta animációba.

A felhasználók láthatóan nem értékelték a sportszerűtlen mozdulatot, s Zidane rosszul sikerült jutalomjátéka után népszerűségének is jobbat tett volna, ha nem piros lappal fejezi be a pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik