Élet-Stílus

Domenech: Materazzi volt a meccs embere

Legjobbja kiállításáról kérdezték elsősorban a vb-döntő után a francia szövetségi kapitányt, aki védelmébe vette Zidane-t.

„Zidane kiállítása a meccs egyik fordulópontja volt, ahogyan Vieira sérülés miatti lecserélése is. Egyszer csak 10-en lettünk, pedig akkor már régóta mi irányítottuk a játékot a fináléban. Én meg tudom érteni Zidane-t, de tudom, tettére nincs mentség”. – fogalmazott Raymond Domenech, aki hozzátette: „Ez egy teljesen felesleges mozdulat volt. Sajnáljuk és ő is sajnálja”.

Magáról a kiállításról szólva megjegyezte: „A partjelző nem látott semmit, akárcsak a vezetőbíró sem, csak a negyedik kollégájuk értesítette őket. Nem tudom, hogy Materazzi mit mondhatott, de számomra ő a meccs embere, és nem Pirlo. A játékos egyenlített, majd provokálta ki a kiállítást. Elég szomorú, de talán az olasz tud valamilyen magyarázattal szolgálni”.

„A veseség mindannyiunk számára hatalmas csalódás, a győzelemmel számoltunk. Remekül játszottunk, a hosszabbításban teljesen beszorítottuk ellenfelünket. A Játékosoknak erre a teljesítményre kell emlékezniük” – mondta az edző.

„Csakis a vb-döntőre tudok gondolni, semmi más nem érdekel, még az eddigi szép eredményeink sem. A saját jövöm sem érdekel most. Nagyon szomorú vagyok Zidane miatt, akit le szerettem volna cserélni az utolsó percekre, hogy egészen más befejezése legyen csodálatos karrierjének.”- nyilatkozta megtörten Raymond Domenech.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik