Élet-Stílus

Lippi: az asztal meg van terítve

A németországi világbajnokság döntője előtt az olaszok szövetségi kapitánya cáfolta, hogy a tornát követően a Manchester Unitedhoz igazolna.

“Tizenöt-húsz napon belül mindannyian tudni fogják, hogy a jövőben hol dolgozom. Egy valamit azonban már most elárulhatok: biztos, hogy nem a Manchesternél.” – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Marcello Lippi. A milánói Gazzetta Dello Sport néhány napja arról számolt be, hogy a 15-szörös angol bajnoknál szívesen látnák a szakembert.

Lippi szerződése az olasz labdarúgó szövetséggel (FIGC) a világbajnokságot követően lejár, és a sajtó már kész tényként kezeli, hogy a tréner az eredménytől függetlenül feláll a kispadról.

Maga a tréner a szombati sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy egyelőre nem foglalkozik a jövőjével, hanem minden porcikájával a franciák elleni döntőre készül.

Az asztal meg van terítve

“A francia keretben több olyan focista is szerepel, akik már nyertek Európa- vagy világbajnokságot. Az én játékosaimnak azonban hiányzik egy komoly trófea a gyűjteményéből. Az asztal meg van terítve és vasárnap az a csapat fog nyerni, amely jobban ki van éhezve a győzelemre.” – mondta az 58 éves Lippi.

A szakvezető továbbra sem számíthat az aranycsatában legjobb védőjére. Alessandro Nesta még mindig sérült, de rajta kívül az összes sztár bevetésre kész. Az AC Milan hátvédjét akárcsak az elődöntőben Marco Materazzi fogja helyettesíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik